Στην Καβάλα αποκαλύφθηκε σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», «μαϊμού» δάσκαλος, με πλαστό πτυχίο, που διορίστηκε εδώ και εννιά χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δίδασκε τα τελευταία χρόνια σε δημοτικά σχολεία της Καβάλας.
Μετά την αποκάλυψη του πλαστού πτυχίου ο διορισμός του 40χρονου δασκάλου ανακλήθηκε οριστικά από το υπουργείο Παιδείας πριν από λίγες ημέρες, ενώ το Δημόσιο παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας να επιστραφούν όλοι οι μισθοί που έχει πάρει μέχρι σήμερα και φτάνουν στο ποσό των 150.000€. Ο έλεγχος του φακέλου του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και διαπιστώθηκε η πλαστότητα του τίτλου σπουδών του.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να μπλοκάρει τις αθρόες αποχωρήσεις υπαλλήλων που ελέγχονται για πλαστά δικαιολογητικά με στόχο να περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο, εκτός από την ποινική διαδικασία που θα «τρέξει» ανεξάρτητα εάν κατέχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom