Thumbnail
Του Συντρόφου Κέιν

Αν κανείς δει τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων της Συγκυβερνήσεως, αυτό που διαπιστώνει είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην τρόικα. Όλες αυτές τις μέρες οι δανειστές ορίζουν από κοινού με την κυβέρνηση πόσα ακόμα θα δώσεις στους τραπεζίτες για να έχεις γάλα, αλλά τα μεγάλα ζητήματα της εποχής είναι το βιβλίο του Κουφοντίνα, η ομοφοβία Βερύκιου, τα πρώτα ποσοστά του Ποταμιού και η διαφημιστική καμπάνια του Free Thinking Zone. Οι επικεφαλής της τρόικας έφυγαν, έμειναν τα τεχνικά κλιμάκια, και θα επιστρέψουν μετά το Εurogroup της Δευτέρας, από το οποίο η κυβέρνηση περιμένει ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, μια δηλωσούλα, ένα χαμόγελο, κάτι τελοσπάντων καλό να πουλήσει στους ιθαγενείς. Αυτό που κάνει σήμερα δηλαδή.

    ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΓΚΑΟΥΚ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Στα σημερινά πρωτοσέλιδα η Ελλάδα όχι απλώς φαίνεται μια χώρα ανεξάρτητη, χωρίς τρόικες, χωρίς δανειστές και άλλους tailor-made δολοφόνους, αλλά είναι και μια χώρα νικήτρια. Το πράγμα δουλεύει ρολόι για τους διευθυντάδες που διατηρούν ανοιχτή γραμμή με τις μουρουτιέρες. Γκάουκ, συγγνώμη, γαμάτες τράπεζες, η κεντροαριστέρα είναι εδώ και το παλεύει παρά τη γκρίνια, βγαίνουμε στις αγορές, καλός φίλος ο Γιούνκερ, έμπαινε Πούτιν, ο Ερντογάν τον πίνει – Γκάουκ, συγγνώμη, γαμάτες τράπεζες, η κεντροαριστέρα είναι εδώ και το παλεύει παρά τη γκρίνια, βγαίνουμε στις αγορές, καλός φίλος ο Γιούνκερ, έμπαινε Πούτιν, ο Ερντογάν τον πίνει – Γκάουκ, συγγνώμη, γαμάτες τράπεζες, η κεντροαριστέρα είναι εδώ και το παλεύει παρά τη γκρίνια, βγαίνουμε στις αγορές, καλός φίλος ο Γιούνκερ, έμπαινε Πούτιν, ο Ερντογάν τον πίνει. Κυλάει σαν ποτάμι, η επικαιρότητα. Δεν έχει άλλη, αυτή είναι, όπως σας τη λέμε.

10009663_10101100016710105_540441086_n copy

Ξεκινάς από τα Νέα. «Η συγγνώμη της Γερμανίας» με φωτογραφία ενός κροκόδειλου που έχει το πονεμένο βλέμμα του Προέδρου Γκάουκ. Ποιος είναι ο Πρόεδρος Γκάουκ; Τον ξέραμε κι από χθες; Δεν έχει σημασία τι ξέρουμε για τον Γκάουκ – μερικές δηλώσεις, πέντε πράγματα, όχι τίποτα τρομερό. Αρκεί που ξέρουμε ότι είναι Πρόεδρος της Γερμανίας και μας λέει συγγνώμη. (Έκλεισε ολόκληρη η Αθήνα, ξυλοκοπήθηκαν για άλλη μια φορά συμπολίτες μας, αυτά είναι λεπτομέρεις και, που “σαι, μη μιλάς πολύ γιατί αρχίζεις και μοιάζεις με τρομοκράτη). Νικήσαμε!

10009662_10101100016670185_2132683851_n

Κάτω από τη «συγγνώμη της Γερμανίας» τα Νέα τοποθετούν βασικό θέμα «Το στοίχημα της Ελιάς». Θέλει δεν θέλει το μάτι αυτά τα δύο θα τα συνδέσει. Γιατί, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, όπως το θέλει και η κεντροαριστέρα. Μην αγχώνεσαι, δεν είναι το κακό ΠΑΣΟΚ, αυτό πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η Ελιά, είναι κάτι καλύτερο και 58 φορές μεγαλύτερο, όλοι μαζί, να πάρουμε και το Ποτάμι αν θέλει.

Αγάπη, παγκόσμια ειρήνη ρε, είμαστε όλοι φίλοι, ας ξεχάσουμε μωρέ τι έγινε τώρα, να μην χαλάμε καρδιές. Να, και ο άλλος συγγνώμη ζήτησε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα μας δώσουν και τη δόση. Να μην δεχθούμε τη συγγνώμη της κεντροαριστεράς για το μνημόνιο τώρα που θα βγούμε όπου να’ναι στις αγορές;

10009663_10101100016710105_540441086_n«Προαναγγελία εξόδου στις αγορές – Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις – Εύσημα Μπαρόζο» από την Καθημερινή Χρυση Αυγή. Από κάτω ο Γκάουκ φιλάει μια γιαγιά, «την Έσθηρ Κοέν που επέζησε του ολοκαυτώματος» (αλλά πιθανότατα να μην τη γλιτώσει από τον Βενιζέλο που είδε τρεις Εβραίους στη λίστα Λαγκάρντ και λογικά θα ζητήσει θυσίες γιατί πώς αλλιώς θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις): «Η Γερμανία αναγνωρίζει το έγκλημά της». Ελάτε μετά από εξήντα χρόνια να ξαναμιλήσουμε για το μνημόνιο και τους καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, όπως τους αντιμετωπίζει το δίποδο που παριστάνει τον υπουργό Υγείας.

10009663_10101100016710105_540441086_n

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ

Επειδή είναι Καθημερινή θα γράψει «Βαθιά κρίση στο ΠΑΣΟΚ – Σύγκρουση Παπανδρέου με Βενιζέλο», εκεί που τα Νέα θα κοιτάξουν να το σώσουν με «Σταυρόλεξο η ευρωλίστα, ενώ οι δημοσκοπήσεις έφεραν γκρίνια στη Χαριλάου Τρικούπη» (ξανάγινε Χ. Τρικούπη από Ιπποκράτους το παραρτημα της Siemens κι εκεί που οι κλούβες των ΜΑΤ ζόριζαν τη Σκουφά, τώρα ζορίζουν τη λεωφορειολωρίδα της Χ. Τρικούπη). Ακόμα και οι μπαγάσες του Έθνους παίζουν το παιχνίδάκι: «ΠΑΡΩΝ Ο ΣΟΥΛΤΣ Πρεμιέρα για την “Ελιά”». Πλάκωσαν όλοι οι Γερμανοί να ανακεφαλαιοποιήσουν συγγνώμες.

10002756_10101100016685155_308455218_nΠάνω από τον Σουλτς στο Έθνος φιγουράρει το ελληνικό όρος Ράσμορ: «Οι πρόεδροι των τραπεζών Μ. Σάλλας (Πειραιώς), Γ. Κωστόπουλος (Alpha Bank), Α. Τουρκολιάς (Εθνική) και Χρ. Μεγάλου (Eurobank) καταρτίζουν τα επιχειρησιακά πλάνα για την ανακεφαλαιοποίηση – ΜΕΤΑ ΤΑ STRESS TEST – Τα σχέδια των τραπεζιτών».

Την ίδια αγιογραφία θα δεις και στα Νέα (πού αλλού): «Ρελάνς από τις τράπεζες – Αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιό της και η Alpha, μετά την Πειραιώς». Έχει πλάκα γιατί ακριβώς δίπλα ξεκινάει βασικό άρθρο των Νέων με τίτλο «Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ». Δεν μπορείς να πεις. Διαβάζεται υπέροχα και δίνει έστω κι από σπόντα το αληθινό νόημα του τι συμβαίνει. «Ρελάνς από τις τράπεζες. Η κεντροαριστερά χωρίς μάσκες». Μπράβο στα Νέα, μόνο μπράβο, αγάπη, παγκόσμια ειρήνη, ρε μαλάκες.

Θα κλείσουμε απ” την εφημερίδα που κάνει τους Γερμανούς να κλαίνει, μόνο και μόνο γιατί αγαπάμε το καλό χιούμορ. Δώστε βάση τώρα. Μια ματριόσκα ζωσμένη με καλάσνικοφ. Τίτλος «Ουκρανία – Μια χώρα, δύο λαοί». Και τα θέματα: «Η Κριμαία στην αγκαλιά της “μαμάς Ρωσίας” – Οι Έλληνες, ο Βενιζέλος, ο Στάλιν και ο Πούτιν – Το μεγάλο παιχνίδι στη σκακιέρα των αγωγών». Έλα μεμή στον τόπο σου. Οι Έλληνες, ο Βενιζέλος, ο Στάλιν και ο Πούτιν; Οι Έλληνες, ο Βενιζέλος, ο Στάλιν και ο Πούτιν; Είναι δυνατόν; Μα ποιος τα σκέφτεται αυτά; (Ρητορικόν).

1624262_10101100016705115_489429040_n

    ΤΑ ΕΙΣ -ΠΗΔ ΤΡΙΤΗΣ ΣΥΖΥΓΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Άντε να κλείνουμε, καταντά βαρετή η επανάληψη. «ΠΟΥΤΙΝ Κερδίζει τη μάχη της Κριμαίας», από το Έθνος. (Να γιατί δεν θα γίνουν οι Μπόμπολες ποτέ Ψυχάρηδες, κοίτα τι γράφει ο από πάνω που βάζει μαζί Βενιζέλο, Στάλιν, Πούτιν και της Παναγιάς τα μάτια και κοίτα τους ξυλοκόπους των Σκουριών πώς τσιγγουνεύονται το χαρτί).

1624262_10101100016705115_489429040_nΚλείνουμε με Ελεύθερο Τύπο γιατί δίνει μια άλλη διάσταση στο δράμα του Βερύκιου και τα μεγάλα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από την αμαρτωλή έκδοση του Κουφοντινικού Κώδικα του 12ου αι. μ.Χ. «ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ» και από κάτω «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΚ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ – Ένα βήμα πριν από την έξοδο στις αγορές» και στα καπάκια δήλωση του ΜΠΟΝΟ «Η τρόικα μας πηδ… αλλά τα καταφέραμε».

Απορία προς Ε.Τ. 1: Τι σόι ρήμα είναι αυτό το πηδ. Τόσο πλούσια είναι η ελληνική γλώσσα, Υπήρχαν ρήματα σε -ηδ και δεν το γνωρίζαμε;

Απορία προς Ε.Τ. 2: Η τρόικα τον Μπόνο τον πηδ μαζί με όλους τους άλλους Ιρλανδούς ή σε πριβέ φάση; Τι λεει το ρεπορτάζ που κάνατε; Μπόνεσαν πολύ πριν βγουν στις αγορές οι Ιρλανδοί; Θα μπονέσουμε κι εμείς το ίδιο;

Απορία προς Ε.Τ. 3: Στα πόσα πηδ σταματάει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών; Ποια είναι η μαθηματική αναλογία πηδ/ρελανς και πόσο πηδ χρειάζεται για να σε πάρει το Ποτάμι;

Πηγή: unfollow.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα