τράπεζα, εργαζόμενος, γραφεία
«Θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι υγιείς, να νιώθουν και να είναι ασφαλείς και να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το περιβάλλον, στο οποίο εργάζονται», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλειος Πέτρος Σπανάκης

«Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλειος Πέτρος Σπανάκης, ο οποίος συμμετείχε χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, στο «2ο Διεθνές Wellbeing Forum/Ενδυναμώνουμε τους Ανθρώπους, Αγκαλιάζουμε τη Γη-Η Ψυχική Υγεία στο Κέντρο του Οικοσυστήματος, που διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα του Πλανήτη», που διοργανώθηκε από τη Wellbeingr Μη Κερδοσκοπική Εταιρία.

«Θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι υγιείς, να νιώθουν και να είναι ασφαλείς και να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το περιβάλλον, στο οποίο εργάζονται» σημείωσε ο κ. Σπανάκης και συμπλήρωσε ότι ο στόχος για ικανοποιημένους εργαζόμενους αποτελεί μία κοινωνική επένδυση. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους, μπορούν να είναι περισσότερο αποδοτικοί, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην οικονομική πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική ευημερία.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε την αξία της πρόληψης για την ψυχική υγεία των εργαζομένων. Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Σχεδιάζουμε την πολιτική μας με μία ολιστική προσέγγιση στις συνθήκες εργασίας. Διασφαλίζουμε την ευεξία των εργαζομένων, με έμφαση στην πρόληψη και προωθούμε την εδραίωση μίας εργασιακής κουλτούρας, προάγοντας την ψυχική υγεία των εργαζομένων, με γνώμονα την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής τους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε δράσεις του υπουργείου που προάγουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Προωθούμε δράσεις, όπως ο εργασιακός αθλητισμός, που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση των εργαζομένων και προάγουν την ευεξίατους. Όσον αφορά στον εργασιακό αθλητισμό, πέρα από τα οφέλη που έχει η άσκηση για τη σωματική και ψυχική υγεία, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αθλήματα της αρεσκείας τους, χτίζονται ισχυροί δεσμοί μεταξύ των εργαζομένων, που προάγουν την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια».

Επίσης, ο κ. Σπανάκης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ετοιμάζει ένα δεύτερο νομοσχέδιο, που αφορά σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και στην παροχή ευκαιριών για τους συνταξιούχους που θέλουν να εργαστούν. Η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα έχει να κάνει με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Εργασίας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. «Θέλω να σας προσκαλέσω να συμμετέχετε στον ανοιχτό κοινωνικό διάλογο, που ξεκινάμε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι προτάσεις θα είναι για εμάς πυλώνας, οδηγός γι' αυτή τη νομοθετική μας πρωτοβουλία και θα κάνουμε βήματα μπροστά. Θέλουμε και μπορούμε η χώρα μας να είναι πιλότος σε αυτή την προσπάθεια σε ολόκληρη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Σπανάκης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οοσα
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
«Η Ελλάδα ενσωματώνει με ταχύτητα και αξιοπιστία τις αλλαγές που έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα» ανέφερε η υπουργός Παιδείας
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
Tο περιστατικό επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της πίεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα τα στελέχη της...
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
ΔΠΘ
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον
Συνεργασία με πανεπιστήμια από Γαλλία και Πολωνία – Στόχος η εξέλιξη σε πρόγραμμα Erasmus Mundus
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον
μαθηματικο
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου, κ. Μιχάλης Ζάχος,
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ