τεχνολογία
Αν διαθέτετε κάποιες από αυτές τις δεξιότητες, μπορείτε να διαπρέψετε στον τομέα της τεχνολογίας

Οι εταιρείες τεχνολογίας απασχολούν τους τελευταίους μήνες την επικαιρότητα για τις μαζικές απολύσεις, στις οποίες προχωρούν. Αλλά η ζήτηση για τεχνολογικές δεξιότητες στην αγορά εργασίας παραμένει υψηλή. Το χάσμα δεξιοτήτων είναι ακόμα έντονο και οι εργοδότες θέλουν να το καλύψουν, σύμφωνα με την naftemporiki.gr

Ενώ δεν αναζητούν πάντα ειδικούς πλήρους απασχόλησης, αρκετές εταιρείες αναζητούν εργασία μερικής απασχόλησης ή εξωτερικούς συνεργάτες. Εάν διαθέτετε τεχνογνωσία και αναζητάτε ευκαιρίες, ακολουθούν επτά δεξιότητες που πιθανότατα θα είναι περιζήτητες για τους ελεύθερους επαγγελματίες φέτος σύμφωνα στοιχεία της πλατφόρμας freelancer, Upwork, που δημοσιεύει το CNBC.

Full stack developer

Ένας προγραμματιστής που γνωρίζει τη δημιουργία τόσο του front τμήματος (αυτού που βλέπουν και με το οποίο αλληλεπιδρούν οι χρήστες) όσο και του back τμήματος ενός ιστότοπου, είναι περιζήτητος. Γνωρίζει βεβαίως γλώσσες όπως JavaScript και Python και εξασφαλίζουν ότι sites και λογισμικό λειτουργούν ομαλά. Οι full stack developers χρεώνουν έως και 135 δολαρία ανά ώρα στο Upwork.

Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Ένας προγραμματιστής εφαρμογών για κινητά είναι ένας μηχανικός λογισμικού που ειδικεύεται στη δημιουργία εφαρμογών για smartphone, tablet, αλλά και υπολογιστές. Γνωρίζει γλώσσες κωδικοποίησης, διορθώνει τυχόν σφάλματα που προκύπτουν στο λογισμικό και συνεργάζεται με γραφίστες και επιστήμονες δεδομένων για να δημιουργήσει νέες εφαρμογές. Μπορεί να χρεώσει έως και 155 δολάρια την ώρα στο Upwork.

Σχεδιαστής ιστοσελίδων

Οι web designers σχεδιάζουν ιστότοπους, δημιουργώντας την κατάλληλη λειτουργικότητα και εμφάνιση χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού όπως η HTML και η JavaScript και λογισμικό γραφικού σχεδιασμού. Χρεώνουν έως και 150 δολάρια την ώρα.

Σχεδίαση UX/UI

Είναι designers που επικεντρώνονται στη δημιουργία εμπειριών φιλικών προς τον χρήστη σε ιστότοπους και εφαρμογές. Σχεδιάζουν τη δομή των τοποθεσιών τους, αναπτύσσουν το περιεχόμενό τους, δημιουργούν πρωτότυπα και δοκιμάζουν για σφάλματα. Χρεώνουν έως και 120$ την ώρα.

Ειδικός ανάπτυξης CMS

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το CMS, είναι ένα λογισμικό που βοηθά τους χρήστες του να διαχειρίζονται το ποικίλο περιεχόμενό τους, από τη δημιουργία του έως τη δημοσίευσή του. Επίσης αποθηκεύει περιεχόμενο στη βάση δεδομένων του για μελλοντική χρήση. Οι προγραμματιστές CMS χρεώνουν έως και 105 $ την ώρα.

Ειδικός manual testing

Αυτοί οι επαγγελματίες δοκιμάζουν τη λειτουργικότητα ενός λογισμικού χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων εργαλείων. Διασφαλίζουν ότι το λογισμικό λειτουργεί σωστά σε διάφορα σενάρια και σημειώνουν τυχόν σφάλματα ή προβλήματα στην πορεία. Χρεώνουν έως και 50 δολάρια ανά ώρα στο Upwork.

Σενάριο και αυτοματισμός (script and automation)

Τα σενάρια αυτοματισμού είναι μια λίστα εντολών για λογισμικό που βοηθούν στην αυτοματοποίηση εργασιών όπως η αποστολή email σε έναν πελάτη. Οι ειδικοί σεναρίων και αυτοματισμού χρεώνουν έως και 350 δολάρια την ώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ Επίδομα 1.000€ σε χιλιάδες ανέργους - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ύλη, προετοιμασία, ειδικότητες και παλιά θέματα

ΑΣΕΠ: Πάρτε την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες - Μόνο 111 ευρώ!

ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ με Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL από 100 ευρώ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τροποποίηση απόφασης κύρωσης τελικών πινάκων επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
xamogelopaidiou_5 (1).jpg
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για...
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή