Thumbnail
Τεχνολογία και μάθηση

Οι μηχανές κάθε είδους «στα θρανία» για εκπαίδευση και μάλιστα με αυξημένες απαιτήσεις και πολύ διάβασμα, καθώς θα πρέπει να πετύχουν τον επιθυμητό τελικό στόχο: να αποκτήσουν μεταξύ άλλων τις «γνώσεις» που θα τους επιτρέψουν την αμφίδρομη επικοινωνία και συνομιλία με τον κάτοχο τους και όχι μόνον προκειμένου να του διευκολύνουν την καθημερινότητα του!

Δεν αναφερόμαστε στο μέλλον αλλά στο σήμερα, καθώς η εκμάθηση των μηχανών η καλούμενη μηχανική μάθηση (machine learning) βρίσκεται στο επίκεντρο εταιριών τεχνολογίας αλλά και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που προσφέρουν ανάλογα προγράμματα εκπαίδευσης που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ερευνητικό Κέντρο της Google στην Ευρώπη, που άνοιξε σχετικά πρόσφατα στην Ζυρίχη και στελεχώνεται από εξειδικευμένους αναλυτές και προγραμματιστές προκειμένου μεταξύ των άλλων, με απλά λόγια να επιτύχει την καλύτερη «εκπαίδευση» των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και φορητών συσκευών με την ανάπτυξη κατάλληλων προϊόντων.

Αποτέλεσμα της «εκπαίδευσης» των έξυπνων κινητών, του Machine Learning, όπως αναφέρει η Anna Ukhanova μια από τους επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου της Ζυρίχης της Google είναι μεταξύ άλλων οι αναζητήσεις μέσω Google με την χρήση της σχετικής εφαρμογής να γίνονται πλέον κατά 20% φωνητικά και όχι μέσω της κλασικής μεθόδου πληκτρολόγησης. Επίσης μέσω του smart replay το 12% όλων των απαντήσεων στα εκατοντάδες εκατομμύρια μειλ των χρηστών της Google να γίνεται πλέον με το πάτημα ενός μόνον κουμπιού χρησιμοποιώντας μια από τις πολλαπλές επιλογές που διατίθενται, αποφεύγοντας να γράψει ο χρήστης από μόνος του την απάντηση. Αντίστοιχα ιδιαίτερα μεγάλη πρόοδος έχει παρατηρηθεί και στην εφαρμογή Google translation που πλέον αναγνωρίζει 103 γλώσσες, κατανοεί την ομιλία σε 55 γλώσσες. και χρησιμοποιείται από 500 εκατ ανθρώπους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agiasmos
Αγιασμός με... τραπεζίτες: «Τα παιδιά δεν μπορούν να γίνουν "ντεκόρ" σε επικοινωνιακές φιέστες»
«Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας ντεκόρ»: Οι γονείς αντιδρούν στην παρουσία τραπεζιτών στους αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά
Αγιασμός με... τραπεζίτες: «Τα παιδιά δεν μπορούν να γίνουν "ντεκόρ" σε επικοινωνιακές φιέστες»
ΕΘΑΑΕ
ΕΘΑΑΕ: Διαψεύσεις και διευκρινίσεις για τη συμμετοχή της Καθηγήτριας Ζιζής Παπαχαρίση ως δωρήτρια στο Κολλέγιο "Ανατόλια"
Η συμμετοχή της περιορίστηκε σε πρωτοβουλίες συμμαθητών της, συνήθεις στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με μικρές συνεισφορές στο ταμείο υποτροφιών για...
ΕΘΑΑΕ: Διαψεύσεις και διευκρινίσεις για τη συμμετοχή της Καθηγήτριας Ζιζής Παπαχαρίση ως δωρήτρια στο Κολλέγιο "Ανατόλια"