Μεταπτυχιακό για φιλολόγους, αναπληρωτές και απόφοιτους φιλοσοφικών σχολών
Αυξημένος είναι ο αριθμός των αναπληρωτών φιλολόγων στους προσωρινούς πίνακες του 2018-19 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά - Τι μεταπτυχιακό επιλέγουν οι φιλόλογοι

Το νέο σχολικό έτος αναμένονται περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών φιλολόγων καθώς διευρύνεται το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Ενισχυτικής στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και επίσης μεγαλώνει ο αριθμός αριθμός προσλήψεων για Τ.Υ. 

Φέτος ένα μεγάλο κομμάτι των επιλογών για μεταπτυχιακές σπουδές στους φιλόλογους στρέφεται προς το Μεταπτυχιακό στην διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Ο λόγος πέρα της ενίσχυσης των ακαδημαϊκών προσόντων και της εξειδικευμένης γνώσης που παρέχει το μεταπτυχιακό, είναι προφανώς και η ενίσχυση της επαγγελματικής προοπτικής καθώς και η πιθανή μοριοδότηση σε μελλοντικές προκηρύξεις. Όσο αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ένα σημαντικό αριθμητικό κομμάτι κινείται στο μεταπτυχιακό "Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση" του οποίου έχουν ανοίξει οι αιτήσεις και οι θέσεις είναι περιορισμένες

Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ως διαρροή πως το εν λόγω μεταπτυχιακό θα είναι κριτήριο για πρόσληψη σε δομές εκπαίδευσης προσφύγων που θα δημιουργηθούν αναγκαία λόγω τους προσφυγικού ζητήματος στην χώρα μας.

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει για το αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας το οποίο πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας!

Περιγραφή Προγράμματος

Εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Καλλιέργεια και ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας με απόδοση διδακτικής επάρκειας στους αποφοίτους.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας - Εργασία

Oι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο ως διδάσκοντες της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσα και σχεδιαστές γλωσσικών προγραμμάτων προς την κατεύθυνση αυτή. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Γλώσσα Διδασκαλίας:  Ελληνικά
Μέθοδος Φοίτησης:  Εξ Αποστάσεως
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS):  90
Πότε Ξεκινάει το Εξάμηνο: Σεπτέμβριο - Οκτώβριο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας για την α) διαδικασία εγγραφής και β) τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και για γ) περισσότερες πληροφοριες για το ΠΜΣ

Αν είσαι από κινητό και δεν βλέπεις σωστά την φόρμα άνοιξε την εδώ

σχετικά άρθρα