Ημερίδα: Μεταβαίνοντας στην Εκπαίδευση για την Αειφορία, διημερίδα, 5-6/4
Διημερίδα για εκπαιδευτικούς

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου , 5 ου και 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής Κατερίνα Μπαζίγου, Χριστίνα Παπαζήση, Μαρία Κελαϊδίτου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Χρύσα Λαλαζήση και Αχιλλέας Μανδρίκας αντίστοιχα συνδιοργανώνουν διημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο: Μεταβαίνοντας στην Εκπαίδευση για την Αειφορία στις 5-6 Απριλίου 2019, στο 1 ο Γυμνάσιο - 1 ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό, Στρ. Αλ. Παπάγου 23, σταθμός μετρό Άγιος Δημήτριος).

Στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εισαγωγή της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και για τις πρακτικές αλλαγές που επιφέρει στην καθημερινή ζωή των σχολείων. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι μέλη ΔΕΠ που διδάσκουν το επιστημονικό αντικείμενο και συγκεκριμένα η κ. Ευγενία Φλογαΐτη (Καθηγήτρια Τ.Ε.Α.Π.Η. Παν. Αθηνών) και ο κ. Κώστας Γαβριλάκης (Επίκουρος Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε. Παν. Ιωαννίνων), που θα εισηγηθούν το θεωρητικό πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και τον θετικό της ρόλο στη συνεργασία σχολείου – κοινότητας. Επίσης, στέλεχος του ΥΠΠΕΘ με αρμοδιότητα σε διεθνή θέματα, η κ. Βέρα Δηλάρη (Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Δ/νση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων) θα παρουσιάσει τους 17 στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία την πρώτη ημέρα να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και να αναπτύξουν διάλογο μαζί τους και τη δεύτερη ημέρα να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια, που θα υλοποιηθούν με την ευθύνη των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διημερίδα, μπορούν να το δηλώσουν στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc250qwRWJftfNti3y1tPJbjyL6et6lh9aY2aQbhY M3QIk_jw/viewform μέχρι τη Δευτέρα 1/4/2019.

Οι εγγραφές για τα εργαστήρια θα γίνουν μέχρι τις 26/3/2019.

Το Πρόγραμμα της διημερίδας θα το βρείτε εδώ 

diimerida_aeiforias_afisa.jpg

σχετικά άρθρα

Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Η κυβέρνηση έφτασε να μειώνει κατά 50% (!) τον μισθό των εργατών και να θέτει σε καθεστώς επιδόματος τους εργαζόμενους της χώρας. Με τα μέτρα της...
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Σύμφωνα με πορτογαλικά site (record.pt, zerozero.pt) o νεαρός παίκτης του ποδοσφαίρου σάλας, Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο, φερεται να είναι ένα από...
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο