συνάντηση
Δείτε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τη συνάντηση

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δημοσίευσε δελτίο τύπου με την συνάντηση του Γ. Γραμματέα, Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα με την ΕΓ Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Δείτε αναλυτικά:

Οι χρηματοδοτούμενες δράσεις της ανώτατης εκπαίδευσης μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ομ.Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκης Δανδόλου και των εκπροσώπων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Καθηγήτριας Μάρας Νικολαΐδου, Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των επιτυχημένων δράσεων αλλά και στην επίτευξη των αρχών που τίθενται από την ειδική επιτροπή με κύριο σκοπό την ενδυνάμωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας και την προώθηση της αριστείας και της καινοτομίας.

Επισημαίνεται ότι η πρόταση του Γενικού Γραμματέα και της Ειδικής Γραμματέως για την υλοποίηση μιας θεματικής ημερίδας σχετικά με τη διαχείριση των έργων ΕΣΠΑ από τους ειδικούς λογαριασμούς των ΑΕΙ, την απλούστευση των διαδικασιών, τις υποχρεώσεις αμφοτέρων πλευρών περί δημοσιότητας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων κ.α. βρήκε τους εκπροσώπους Πρυτάνεις των ΑΕΙ ιδιαίτερα θετικούς υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης της εν λόγω ημερίδας.

Τέλος, η ημερίδα αποφασίστηκε να υλοποιηθεί στις 31.10.2023 και το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και ο τόπος διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

traper
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
Ποιος είναι ο γνωστός τράπερ που φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
agia_sofia
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα
«Το ρήγμα αυτό είχε δώσει το 1999 το μεγάλο σεισμό των 7,4 βαθμών και στη συνέχεια των 6,8 βαθμών» τόνισε ο Λέκκας
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα