Εγγραφές μαθητών στα Γυμνάσια: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή
Εγγραφές-ηλεκτρονική πλατφόρμα: Επιταχύνεται η διαδικασία χωροταξικής κατανομής των μαθητών κατά τη μετάβασή τους από το δημοτικό στο γυμνάσιο

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής θα μπορέσει να γίνει, για πρώτη φορά, η κατανομή των μαθητών που θα φοιτήσουν το ερχόμενο έτος στην Α' Γυμνασίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Η εφαρμογή αυτή βοηθά ώστε να γίνει αυτόματη κατανομή των μαθητών/τριών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου με βάση την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

Η εγκύκλιος

Ειδικότερα, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό», την οποία βρίσκουν σε αυτόν τον σύνδεσμο, με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία χωροταξικής κατανομής των μαθητών κατά τη μετάβασή τους από την τελευταία τάξη του Δημοτικού στο Γυμνάσιο, ενισχύοντας τη διαφάνεια στη διαδικασία των εγγραφών. 

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το Τμήμα Β΄-  Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η έναρξη χρήσης GIS

Διευκρινίσεις στο GIS

1. Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών/τριών σε Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021-2022 έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση- επικαιροποίηση των στοιχείων των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων αναφορικά με τη μόνιμη κατοικία τους, που θα οδηγήσει στη χωροταξική κατανομή τους από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό», την οποία βρίσκετε στον σύνδεσμο https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία κατανομής και την έκδοση αποτελεσμάτων. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα:

α) να εισάγει εύκολα ο χρήστης το αρχείο excel, που εκδίδεται από το myschool με τις κατάλληλες πληροφορίες και που έχει συλλέξει η αρμόδια Δ.Δ.Ε . από τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων.

β) να σχεδιάσει ο χρήστης σε χάρτη τα πολύγωνα της σχολικής περιφέρειας ή την περιοχή που αντιστοιχεί σε κάθε Γυμνάσιο της αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. και να δημιουργήσει σενάρια κατανομής.

γ) να γίνει αυτόματη κατανομή των μαθητών/τριών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου με βάση την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

δ) να υπάρχει αυτόματη προεπισκόπηση σε έναν χάρτη όλων των ταχυδρομικών διευθύνσεων των μαθητών/τριών προς κατανομή.

2. Για τυχόν ερωτήματα μπορείτε να απευθυνθείτε:

α. τηλεφωνικά στο 2103442555, όπου παρά το ενδεχόμενο τηλεργασίας ειδοποιείται ο υπεύθυνος ηλεκτρονικά και μπορεί να σας καλέσει.

β. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλ. διεύθυνση [email protected]

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν διαθέτουν ήδη λογαριασμό στην εν λόγω εφαρμογή και επιθυμούν να δημιουργήσουν, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν, μπορούν να αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], στο οποίο και θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του/της υπεύθυνου/ης για τη χωροταξική κατανομή (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, υπηρεσιακό e-mail), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την είσοδο των χρηστών στην εφαρμογή.

Οι δυνατότητες και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής GIS-based «Χωροταξικό» διατίθενται σε σχετικούς συνδέσμους που μπορείτε να βρείτε μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή και πιο συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr/help

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Για Φεβρουάριο πάει το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Νέα κινητοποίηση φοιτητών στα Ιωάννινα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Την ένταξη των μαθητών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στον πίνακα του 5% με τις κατηγορίες αποφοίτων...
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ, η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα στήριξης στην ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου - Καταγγελία και για...
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
«Οι Σύλλογοι Μελών ΔΕΠ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου και για αυτό το σκοπό θα...
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο