Νέο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων στο ΥΠAIΘ - Όλα τα ονόματα
Είναι αρμόδιο για την επιλογή Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο Υπουργείο Παιδείας και τη διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων για την επιλογή Προϊσταμένων Τμημάτων

Νέο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων όρισε η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως. Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Συγκροτούμε το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ορίζουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ως εξής:

α. Σιασιάκο Κωνσταντίνο του Μάριου, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Σακέλλη Ιωάννη του Γεωργίου, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π.

β. Αναστασία Γκίκα του Χρήστου, Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Γεώργιο Καλαντζή του Ξενοφώντος, Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

γ. Ιωάννα Χρήστου του Αθανασίου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Παναγιώτη Πασσά του Δημητρίου, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 δ. Δεδούση Φωτεινή του Παναγιώτη, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ., ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Καρούκη Αφροδίτη του Νικολάου, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ.

ε. Μπομπότη Φωτεινή του Κωνσταντίνου, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π., ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Μαυρομούστακου Ήβη-Αγγελική του Ιάσονα, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π.

Γραμματέας στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π) ορίζεται η Βασιλική Χαραλαμποπούλου του Διονυσίου, μόνιμη υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κεντρική Υπηρεσία) κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Α, με αναπληρώτριά της τη Σταματία Μουρελάτου του Διονυσίου, μόνιμη υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κεντρική Υπηρεσία), κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Α΄.

Η θητεία των μελών του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) είναι τριετής.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύσταση Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) αποφάσισε ο τότε Υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το Συμβούλιο είναι αρμόδιο για:

α) την επιλογή Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και
β) τη διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων του άρθρου 85 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) για την επιλογή Προϊσταμένων Τμημάτων στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε εδώ την απόφαση

Για τις συνεδριάσεις, τη λειτουργία και τις πράξεις του Σ.Ε.Π, εφαρμόζονται, κατά τα λοιπά, οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999 – Α΄ 45).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα υπέστη έμφραγμα
Από το "φούσκωμα" στο έμφραγμα
Μια γυναίκα που για χρόνια ζούσε με έντονη δυσφορία στην κοιλιακή χώρα και επίμονο φούσκωμα, χωρίς να βρίσκει ξεκάθαρη αιτία, βρέθηκε ξαφνικά...
Από το "φούσκωμα" στο έμφραγμα
Μιλφέιγ
Συντάγη για σπιτικό μιλφέιγ με απλά υλικά
Με λίγα βασικά υλικά και σχετικά σύντομη διαδικασία, το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις βιτρίνες...
Συντάγη για σπιτικό μιλφέιγ με απλά υλικά
ελβετια
Από την απαγόρευση της τσίχλας μέχρι το “δεν επιτρέπεται να πεθάνεις”
Σε διάφορες χώρες του κόσμου υπάρχουν νόμοι που ξεπερνούν κάθε προσδοκία και, σε κάποιες περιπτώσεις, μοιάζουν σχεδόν απίστευτοι.
Από την απαγόρευση της τσίχλας μέχρι το “δεν επιτρέπεται να πεθάνεις”
ρομποτ
Αεροδρόμια του μέλλοντος: Ρομπότ αναλαμβάνουν εργασίες στο Τόκιο
Η Ιαπωνία κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη αυτοματοποίηση των αερομεταφορών, εισάγοντας ανθρωποειδή ρομπότ στις λειτουργίες των αεροδρομίων της.
Αεροδρόμια του μέλλοντος: Ρομπότ αναλαμβάνουν εργασίες στο Τόκιο