Νέο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων στο ΥΠAIΘ - Όλα τα ονόματα
Είναι αρμόδιο για την επιλογή Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο Υπουργείο Παιδείας και τη διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων για την επιλογή Προϊσταμένων Τμημάτων

Νέο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων όρισε η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως. Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Συγκροτούμε το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ορίζουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ως εξής:

α. Σιασιάκο Κωνσταντίνο του Μάριου, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Σακέλλη Ιωάννη του Γεωργίου, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π.

β. Αναστασία Γκίκα του Χρήστου, Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Γεώργιο Καλαντζή του Ξενοφώντος, Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

γ. Ιωάννα Χρήστου του Αθανασίου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Παναγιώτη Πασσά του Δημητρίου, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 δ. Δεδούση Φωτεινή του Παναγιώτη, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ., ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Καρούκη Αφροδίτη του Νικολάου, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ.

ε. Μπομπότη Φωτεινή του Κωνσταντίνου, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π., ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Μαυρομούστακου Ήβη-Αγγελική του Ιάσονα, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π.

Γραμματέας στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π) ορίζεται η Βασιλική Χαραλαμποπούλου του Διονυσίου, μόνιμη υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κεντρική Υπηρεσία) κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Α, με αναπληρώτριά της τη Σταματία Μουρελάτου του Διονυσίου, μόνιμη υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κεντρική Υπηρεσία), κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Α΄.

Η θητεία των μελών του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) είναι τριετής.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύσταση Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) αποφάσισε ο τότε Υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το Συμβούλιο είναι αρμόδιο για:

α) την επιλογή Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και
β) τη διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων του άρθρου 85 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) για την επιλογή Προϊσταμένων Τμημάτων στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε εδώ την απόφαση

Για τις συνεδριάσεις, τη λειτουργία και τις πράξεις του Σ.Ε.Π, εφαρμόζονται, κατά τα λοιπά, οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999 – Α΄ 45).

σχετικά άρθρα

Το πολυδιαβασμένο (ευτυχώς) άρθρο του Χαράρι: Ο κόσμος μετά τον κορονοϊό
Το πολυδιαβασμένο (ευτυχώς) άρθρο του Χαράρι: Ο κόσμος μετά τον κορονοϊό
Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος και πολυδιαβασμένος συγγραφέας αναρωτιέται αν θα πρέπει να θυσιάσουμε την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά μας δεδομένα, στον...
Το πολυδιαβασμένο (ευτυχώς) άρθρο του Χαράρι: Ο κόσμος μετά τον κορονοϊό
«Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση»
«Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση»
«Ελάχιστα τα παιδιά χωρίς διαδίκτυο - Φροντίσαμε να συνδέονται μέσω τηλεφώνου», δηλώνει μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως
«Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση»