Thumbnail
Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥΠΠΕΘ

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων.

Όπως κάθε χρόνο, θα παραχωρηθούν δωρεάν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, κατά την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής της πρωτευούσης το επιλέξουν, χώροι εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στις διοικήσεις του Σ.Ε.Φ. ή του Ο.Α.Κ.Α. μέχρι τις 20/5/2019.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καλύτερη ενημέρωση υπηρεσιών, φορέων και ιδιωτών που τυχόν εμπλακούν στην παροχή διευκολύνσεων στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας (περίπου από την Ανατολή έως την Δύση του ηλίου) δεν επιτρέπεται η βρώση και η πόση οιασδήποτε τροφής ή υγρού (υφίστανται εξαιρέσεις που προβλέπονται αναλυτικά) ενώ οι ώρες προσευχής δεν είναι κοινές για όλη τη χώρα αλλά διαφοροποιούνται. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι ώρες προσευχής σε έξι (6) περιοχές της χώρας, όπως τέθηκαν υπ’ όψιν μας, από τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς (δείτε τις ώρες προσευχής εδώ). Αναφέρθηκε, επίσης, ότι πολλοί μουσουλμάνοι που κατοικούν σε μη μουσουλμανικές χώρες, όπως η Ελλάδα, συνηθίζουν να τηρούν τη Νηστεία σύμφωνα με την ώρα της Μέκκας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θάνος πλεύρης
Πλεύρης για μεταναστευτικό: «Δεν θα υποδεχόμαστε όσους έρχονται παράνομα με λουλούδια»
Αυστηροποιείται η μεταναστευτική πολιτική – Ποινικοποιείται η παράνομη παραμονή, περιορίζεται το δικαίωμα στο άσυλο, αυξάνονται οι απελάσεις
Πλεύρης για μεταναστευτικό: «Δεν θα υποδεχόμαστε όσους έρχονται παράνομα με λουλούδια»
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Διορισμός 10.000 εκπαιδευτικών σε Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση - Η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη
Στους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς θα δοθεί προθεσμία να υπογράψουν τη Πράξη διορισμού μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου
Διορισμός 10.000 εκπαιδευτικών σε Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση - Η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη