Thumbnail
Πορεία διαμαρτυρίας των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη και στάση εργασίας την Τετάρτη (29/11)

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης με σχετική της ανακοίνωση, καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας αύριο (29/11) και ώρα 12:00 στη Ξάνθη σχετικά με τα Μουσικά Σχολεία. Επιπλέον, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί από τις 11:00-14:00.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023 τα Μουσικά Σχολεία διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Στα πλαίσια αυτά το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Μουσικού σχολείου Ξάνθης διοργανώνει την Τετάρτη στις 12:00  πορεία στο κέντρο της πόλης από την Πλατεία Ελευθερίας, θα διασχίσει την οδό 28ης Οκτωβρίου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία και θα τερματίσει στην κεντρική είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου η ΕΛΜΕ Ξάνθης κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11πμ-2μμ.

Τα αιτήματα του Μουσικού Σχολείου είναι:

1)    Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου.

2)    Βελτίωση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών του σχολείου μας, καθώς δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να στεγάσουν ένα μουσικό σχολείο. (θέρμανση, αίθουσες μουσικής).

3)    Πλήρης παροχή των απαραίτητων καθηγητριών/ών για τα μουσικά μαθήματα.

4)    Πιστοποίηση των θεωρητικών μουσικών σπουδών σε κάθε απόφοιτη/ο μουσικού σχολείου.

5)    Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλήνιες εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις σπουδές στα μουσικά τμήματα της χώρας.

6)    Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, που θα επιλέγεται από τους μαθήτριες/ές που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

7)    Συγγραφή σχολικών μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.

ΕΛΜΕ Ξάνθης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιστορία
«Μολών λαβέ… μακαρονά»: Σχολείο και μαθητές …στα χαρακώματα της ιστορικής μνήμης!
Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν τα παιδιά ξέρουν ιστορία, αλλά αν τους δίνουμε τη δυνατότητα να τη γνωρίσουν.
«Μολών λαβέ… μακαρονά»: Σχολείο και μαθητές …στα χαρακώματα της ιστορικής μνήμης!
podilato
Δύο ρόδες, μία τάξη: Μαθητές στο πλαίσιο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
Πενθήμερο βιωματικών δράσεων για μαθητές σε Ιωάννινα, Λάρισα, Πειραιά και άλλες πόλεις, με αθλητισμό, δημιουργία και οδική ασφάλεια
Δύο ρόδες, μία τάξη: Μαθητές στο πλαίσιο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας