στε-ste
500 εκπαιδευτικοί-επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008 δεν έχουν διοριστεί παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησε στην έκδοση 12 ονομαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνουν

Την  αμεση εκτέλεση ονομαστικών αποφάσεων ΣτΕ για αναδρομικό διορισμό εκπαιδευτικών, ζητούν οι επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008, τονίζοντας ότι πέντε μήνες μετά την έκδοση των πρώτων αποφάσεων, η υπόθεση δείχνει να μην προχωρά και το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πολιτική διοίκηση του υπουργείου παιδείας θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και θα φανεί συνεπής με τους λόγους της, επιλύοντας άμεσα το θέμα. Περί της συνέπειας των λόγων: λίγο καιρό πριν εκδοθούν οι εν λόγω αποφάσεις η ίδια η κυρία Κεραμέως, αλλά και η υφυπουργός κυρία Μακρή, από το βήμα της βουλής και τα ΜΜΕ, είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για την αναδρομική αποκατάσταση κάθε επιτυχόντα παλαιότερων γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ, την εκ μέρους του κατοχή ονομαστικής απόφασης ανώτατου δικαστηρίου», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Από τον Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023 το Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησε στην έκδοση 12 ονομαστικών αποφάσεων που αφορούν στο ζήτημα του αναδρομικού διορισμού 500 περίπου επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008. Το ΣτΕ αποδέχεται την ύπαρξη παράτυπων παραλείψεων λόγω της εφαρμογής αντισυνταγματικών νόμων και ζητά από το υπουργείο να επανεξετάσει τις αιτήσεις διορισμού των αιτούντων που είχαν καταθέσει για το ίδιο ζήτημα το 2016 και η διοίκηση τότε τις είχε απορρίψει. Συγκεκριμένα το υπουργείο καλείται να διαπιστώσει ανά περίπτωση την ύπαρξη παράλειψης και στην συνέχεια να προχωρήσει από το έτος της διαπιστωμένης παράλειψης: α) στον αναδρομικό διορισμό των αδιόριστων αιτούντων και β) στην πλήρη αποκατάσταση των αναδρομικών δικαιωμάτων των αιτούντων που είναι ήδη διορισμένοι.

Πέντε ωστόσο μήνες μετά την έκδοση των πρώτων αποφάσεων, η υπόθεση δείχνει να μην προχωρά και το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πολιτική διοίκηση του υπουργείου παιδείας θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και θα φανεί συνεπής με τους λόγους της, επιλύοντας άμεσα το θέμα. Περί της συνέπειας των λόγων: λίγο καιρό πριν εκδοθούν οι εν λόγω αποφάσεις η ίδια η κυρία Κεραμέως, αλλά και η υφυπουργός κυρία Μακρή, από το βήμα της βουλής και τα ΜΜΕ, είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για την αναδρομική αποκατάσταση κάθε επιτυχόντα παλαιότερων γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ, την εκ μέρους του κατοχή ονομαστικής απόφασης ανώτατου δικαστηρίου.

Οι ονομαστικές αποφάσεις πλέον υπάρχουν και μάλιστα εδώ και καιρό, άρα είμαστε πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση και ειδικά η ηγεσία του υπουργείου παιδείας, παρά την έως σήμερα καθυστέρηση, θα επιλύσει άμεσα από εδώ και στο εξής το ζήτημα, τηρώντας τις δεσμεύσεις των λόγων της, σεβόμενη παράλληλα τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Εκπαιδευτικοί με ονομαστικές αποφάσεις ΣτΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»