φοιτητές ΑΠΘ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αυτά που δεν κατάφεραν με τα ΜΑΤ και την πανεπιστημιακή αστυνομία προσπαθούν να τα περάσουν με την ηλεκτρονική ψήφο!»

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην πρυτανεία του πανεπιστημίου, με αίτημα την κατάργηση των ηλεκτρονικών εκλογών. Τονίζουν την «παρωδία» των συγκεκριμένων εκλογών και καλούν τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς να συσπειρώσουν τον αγώνα τους.

Δείτε την ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων:

Δελτίο τύπου των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών , Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, Χωροταξίας, Παιδαγωγικού, ΦΠ,Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ και ΣΟΦΕΘ.

Οι Φοιτητικοί  Σύλλογοι πραγματοποίησαν την Τρίτη 17/1 κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ με αφορμή την ανακοίνωση για διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών/ παρωδία στις 21 Φεβρουαρίου σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκησης με ενιαίο ψηφοδέλτιο και ηλεκτρονική ψηφοφορία! Με «συμβούλια φοιτητών» - παπαγαλάκια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων νομίζουν ότι θα περάσουν πιο εύκολα τη γενίκευση των διδάκτρων, τα πτυχία καπαμά χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, την πλήρη εξίσωση με τα 3ετή ιδιωτικά κολέγια, τα νοίκια στις εστίες, τις περικοές στη σίτιση, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία! Δεν θέλουν πραγματικούς εκπροσώπους των φοιτητών αλλά «φυτευτούς» που θα επικυρώνουν την υποχρηματοδότηση, τις τραγικές ελλείψεις, την πολιτική και τις αποφάσεις που υποβαθμίζουν διαρκώς τις σπουδές μας! Αυτά που δεν κατάφεραν με τα ΜΑΤ και την πανεπιστημιακή αστυνομία προσπαθούν να τα περάσουν με την ηλεκτρονική ψήφο!

Μετά την παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων έγινε σαφές πως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά και συνεπώς δεν θέλει κανέναν εφησυχασμό αφού πρόκειται για την υλοποίηση του νόμου που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, ακόμη και ο ίδιος ο πρύτανης εικάζει πως αυτές οι εκλογές παρωδία θα απορριφθούν από τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και ότι δεν θα έχει συμμετοχή, όπως άλλωστε έγινε και στις περισσότερες σχολές. Οι φοιτητές έχουμε εκλέξει τους πραγματικούς μας εκπροσώπους μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες! Οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, καταφέραμε να ματαιώσουμε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, γεγονός  που ακόμη και ο πρύτανης που την υποστήριζε με ιδιαίτερη ζέση, αναγνωρίζει τη δυσκολία που υπήρξε στην εγκατάσταση της.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, φοιτητή του οικονομικού του ΑΠΘ από δολοφονική ομάδα που δρούσε με την ανοχή του κράτους και τη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων διεκδικήσαμε και καταφέραμε να παραχωρηθεί στους Φοιτητικούς Συλλόγους το πανεπιστημιακό για τη διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου των φοιτητικών συλλόγων το Σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου.

Αποσπάσαμε δέσμευση ότι δεν θα αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών τουλάχιστον για τους εν ενέργεια φοιτητές. Τώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να δυναμώσει ο συντονισμός όλων των καθηγητικών σχολών για να πεταχτεί στο καλάθι αυτή η διάταξη και ο νόμος στο σύνολο του. Δεσμεύτηκαν επίσης πως οι φοιτητές της Γεωπονίας και της Δασολογίας δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τις πρακτικές τους, παρόλο που ξεπουλήθηκε το αγρόκτημα και τα δάση τους.

Αποδεικνύεται πως ο αγώνας με επιθετικές διεκδικήσεις είναι αυτός που μπορεί να μας βγάλει μπροστά. Οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις!

Κλιμάκωνουμε τον αγώνα μας! Συνεχίζουμε!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσο
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Κορυφώνεται το συνέδριο της ΝΔ με την ομιλία Μητσοτάκη και την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
Μετωπική σύγκρουση στο ΑΠΘ: Ο ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει συνδικαλιστικές διώξεις κατά του προεδρείου του και θεσμική εκτροπή στο campus
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
τεχνη
Τζένσεν Χουάνγκ για την εργασιακή ανασφάλεια: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία και όχι απειλή
Τζένσεν Χουάνγκ στους νέους επαγγελματίες: Η τεχνητή νοημοσύνη ως καταλύτης δημιουργίας και όχι ως αιτία ανεργίας
Τζένσεν Χουάνγκ για την εργασιακή ανασφάλεια: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία και όχι απειλή
εβε
Εφιάλτης στο Έβερεστ: Η στιγμή που γιγαντιαία χιονοστιβάδα ισοπεδώνει κατασκήνωση βάσης
Ορειβάτες καταγράφουν τη μάχη τους με τα στοιχεία της φύσης στην οροφή του κόσμου
Εφιάλτης στο Έβερεστ: Η στιγμή που γιγαντιαία χιονοστιβάδα ισοπεδώνει κατασκήνωση βάσης