Εκπαιδευτικοί: Να παύσουν οι διώξεις εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
«Να σταματήσουν τώρα οι δίκες και να παύσει κάθε δίωξη εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των μελών του», ζητούν οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης

Την καταδικαστική απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, καταδικάζει ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος».

Τα μέλη που καταδικάστηκαν είναι ο Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος, μέλους του Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων και ο Ζήσης Κλεισιάρης, δικηγόρος, πρώην μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης.

Τα μέλη καταδικάστηκαν σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή, επειδή σε κινητοποίηση του ΣΥ.Σ.Θ. το 2017, που στηρίχτηκε από σειρά μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης και που έγινε για σωθούν δυο σπίτια οικογενειών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε εκφράζει την έντονη του διαμαρτυρία  του για την άδικη καταδικαστική απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης Ηλία Σμήλιου, δασκάλου, μέλους του Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου, πρώην μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης, για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Καταδικάστηκαν σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή (!) επειδή σε κινητοποίηση του ΣΥ.Σ.Θ. το 2017, που στηρίχτηκε από σειρά μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης και που έγινε για σωθούν από κοράκια των τραπεζών και των funds δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών. Τι κι αν κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά για να τα διεκδικήσει και «συναγωνισμός» δεν υπήρξε, τι κι αν η «παράνομη βία» δεν προέκυψε από κανένα μάρτυρα στο δικαστήριο –ούτε καν τον μάρτυρα κατηγορίας- η απόφαση ήταν καταδικαστική με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο που η υπεράσπιση κονιορτοποίησε.

Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και ενώ οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται στις φτωχογειτονιές της πόλης, η απόφαση αυτή είναι υπαγορευμένη από την πολιτική καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Μια πνιγηρή ατμόσφαιρα φόβου και ανελευθερίας επιχειρείται να επιβληθεί, όταν καταδικάζεται ακόμα και η υπεράσπιση ενός βασικού δικαιώματος, όπως η λαϊκή κατοικία, για να μπορούν τα κοράκια των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον κόσμο προκειμένου να κερδοσκοπούν. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη δίκη είναι ενταγμένη σε μια σειρά από δικαστικές διώξεις σε βάρος μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με πρώτη από αυτές, στις 21 του Σεπτέμβρη 2022, την δίκη 5 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και του ΣΥ.Σ.Θ. για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά της έναρξης εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτη του 2018. 

Είναι φανερός ο πολιτικός χαρακτήρας της καταδικαστικής απόφασης, που  εντάσσεται στο κλίμα της κυβερνητικής επιλογής για σκληρή καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Οργισμένη η κοινωνία βλέπει να σύρονται στα δικαστήρια, αλλά και να καταδικάζονται όσοι υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία, όταν έχουν πλήρη ασυλία οι τραπεζίτες και όλοι όσοι κατακλέβουν το λαϊκό εισόδημα, κερδοσκοπούν ασύστολα με την ακρίβεια, λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο, ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια. 

Αυτή η καταδικαστική απόφαση αφορά πρώτα από όλα την κοινωνία που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε άνθρωπο που τον πνίγει το δίκιο. Γι αυτό και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη δικαίωση, την απαλλαγή από τις κατηγορίες και το τέλος της δικαστικής ομηρίας των αγωνιστών του ΣΥ.Σ.Θ.

Καταδικάζουμε την μεθοδευμένη καταδικαστική απόφαση και ζητά να απαλλαγούν τώρα οι αγωνιστές του κινήματος από τις ποινές και τη δίωξη!

Να σταματήσουν τώρα οι δίκες και να παύσει κάθε δίωξη εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των μελών του!
Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

IKARIA
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
Στα πλαίσια του 13ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, η ταινία αφορά κάποια παιδιά που συνειδητοποιούν ότι...
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας