Εκτός πραγματικότητας η Κεραμέως με τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, λέει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Εκτός πραγματικότητας για τρεις βασικούς λόγους βρίσκεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως υποστηρίζει ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Στην παγκόσμια βιβλιογραφία και πολιτική πρακτική μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για να θεσμοθετηθεί, δοκιμασθεί, εφαρμοσθεί και αξιολογηθεί στα αποτελέσματα της, χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν έγινε. Αντίθετα είδαμε προχειρότητες και σκοπιμότητες, που νόμοι ψηφίζονται  από τη Ν.Δ.  και πριν εφαρμοσθούν αναθεωρούνται με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η εκπαιδευτική πολιτική κάθε χώρας είναι εθνικό ζήτημα, που απαιτεί μακροχρόνιες συναινέσεις για να μην υπάρχει «ράβε-ξήλωνε». Μήπως επανασυστάθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και έγινε εθνικός διάλογος και δεν το καταλάβαμε;».

Τέλος, επισημαίνει ότι «νομίζει η κα Κεραμέως ότι επειδή στα νομοθετήματα της χρησιμοποιεί  ως επικεφαλίδες του τίτλους του κομματικού προγράμματος της Ν.Δ. ότι στο περιεχόμενο του υπάρχει σοβαρή πολιτική εφαρμογής; Η αντιφατικότητα των τίτλων εντυπωσιασμού πολύ απέχει της πραγματικότητας π.χ. ολοήμερο δημοτικό σχολείο που εξακολουθεί να σχολάει στις 13.15, υποβαθμισμένα προγράμματα στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καμία αξιολόγηση τμημάτων και σχολών στην τριτοβάθμια, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, επιλογές στελεχών  και άλλα πολλά».

«Για αυτό η κ. Κεραμέως θα πρέπει να είναι περισσότερο μετριόφρων και προσεκτική, γιατί οι επικαλούμενες «μεταρρυθμίσεις» της είναι ένα «άδειο πουκάμισο» για την εκπαίδευση και την Παιδεία της χώρας» καταλήγει.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής:

Η Υπουργός Παιδείας με έπαρση και αυταρέσκεια δήλωσε  ότι ολοκλήρωσε  100% το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την εκπαίδευση. Πολύ φοβούμαστε ότι η κα Κεραμέως είναι εκτός πραγματικότητας για τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτο, στην παγκόσμια βιβλιογραφία και πολιτική πρακτική μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για να θεσμοθετηθεί, δοκιμασθεί, εφαρμοσθεί και αξιολογηθεί στα αποτελέσματα της, χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν έγινε. Αντίθετα είδαμε προχειρότητες και σκοπιμότητες, που νόμοι ψηφίζονται  από τη Ν.Δ.  και πριν εφαρμοσθούν  αναθεωρούνται με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.

Δεύτερο, η εκπαιδευτική πολιτική κάθε χώρας είναι εθνικό ζήτημα, που απαιτεί μακροχρόνιες συναινέσεις για να μην υπάρχει «ράβε-ξήλωνε». Μήπως επανασυστάθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και έγινε εθνικός διάλογος και δεν το καταλάβαμε;  Η αυτάρεσκη αναφορά ότι εφάρμοσε το πρόγραμμα για την Παιδεία της Ν.Δ. απευθύνεται στο στενό κομματικό πυρήνα – ψηφοφόρο της Ν.Δ και ΟΧΙ στην ελληνική κοινωνία.

Η/Ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας πρέπει να είναι  Υπουργός Παιδείας της χώρας και όχι του κόμματος της/του.

Τρίτο, νομίζει η κα Κεραμέως,ότι επειδή στα νομοθετήματα της χρησιμοποιεί  ως επικεφαλίδες του τίτλους του κομματικού προγράμματος της Ν.Δ. ότι στο περιεχόμενο του υπάρχει σοβαρή πολιτική εφαρμογής; Η αντιφατικότητα των τίτλων εντυπωσιασμού πολύ απέχει της πραγματικότητας π.χ. ολοήμερο δημοτικό σχολείο που εξακολουθεί να σχολάει στις 13.15, υποβαθμισμένα προγράμματα στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καμία αξιολόγηση τμημάτων και σχολών στην τριτοβάθμια, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, επιλογές στελεχών  και άλλα πολλά.

Για αυτό η κ. Κεραμέως θα πρέπει να είναι περισσότερο μετριόφρων και προσεκτική, γιατί οι επικαλούμενες «μεταρρυθμίσεις» της είναι ένα «άδειο πουκάμισο» για την εκπαίδευση και την Παιδεία της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

metaptixiako-dimosias-ygeias
Νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προσυμπτωματικό έλεγχο νεοπλασμάτων
Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για την ένταξη του καρκίνου του προστάτη και του πνεύμονα στο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου που προτείνει η Επιτροπή...
Νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προσυμπτωματικό έλεγχο νεοπλασμάτων
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: 800-1.000 ευρώ το ύψος της επιδότησης - Οι δικαιούχοι
Με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή» θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση...
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: 800-1.000 ευρώ το ύψος της επιδότησης - Οι δικαιούχοι
γη
Σοκάρει η νέα μελέτη: Οι πόλεις ανεβάζουν θερμοκρασία μισό βαθμό Κελσίου ανά δεκαετία
Οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη για περισσότερο αστικό πράσινο, με φύτεμα πιο πολλών δέντρων, επέκταση των κήπων και άλλες παρεμβάσεις, έτσι...
Σοκάρει η νέα μελέτη: Οι πόλεις ανεβάζουν θερμοκρασία μισό βαθμό Κελσίου ανά δεκαετία