Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ερωτηματικά γεννάει η πρόσκληση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο γεγονός που προκαλεί αδικίες απέναντι στους εκπαιδευτικούς Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά «Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση».

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε στην πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ για τις μετατάξεις, (“Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς και εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2022-2023”), τη δυνατότητα μετάταξης εκπαιδευτικών «από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη διαδικασία των μεταθέσεων». 

Η δυνατότητα πραγματοποίησης μετάταξης ασφαλώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, για όλους τους εκπαιδευτικούς. 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόσκληση εκπαιδευτικών μόνο από την Α/θμια Εκπαίδευση (ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής) σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά  σχολεία της Β/θμιας δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά.

Και αυτό γιατί οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, δεν δόθηκαν στο σύνολό τους (ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα Καλλιτεχνικά Σχολεία) στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο. Το γεγονός αυτό, εκτός από αδιαφάνεια, γεννά και αδικίες απέναντι στους συναδέλφους Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση.

Αντικειμενικά, και με αυτή την εξέλιξη, αλλά και με το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, στερείται από εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης το δικαίωμα να εργαστούν σε Μουσικό ή Καλλιτεχνικό σχολείο, κατέχοντας οργανική θέση, ενώ αναγκάζονται να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, προκειμένου να καλύψουν το ωράριό τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από το ΥΠΑΙΘ να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποκαταστήσει άμεσα την συγκεκριμένη αδικία.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

viasmos-agori-500.jpg
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού
Πώς ο 66χρονος έστελνε το πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» το παιδί
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Αξιολόγηση: Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Α’ Αθήνας
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και την κατάργηση της ατομικής αξιολόγησης
Αξιολόγηση: Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Α’ Αθήνας
Φωτιά Φθιώτιδα
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας - Μαίνονται τα μέτωπα
Ισχυροί άνεμοι στις περιοχές- Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια ή κατοικημένες περιοχές
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας - Μαίνονται τα μέτωπα