ειδική αγωγή σεμινάριο
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ερωτηματικά γεννάει η πρόσκληση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο γεγονός που προκαλεί αδικίες απέναντι στους εκπαιδευτικούς Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά «Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση».

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε στην πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ για τις μετατάξεις, (“Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς και εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2022-2023”), τη δυνατότητα μετάταξης εκπαιδευτικών «από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη διαδικασία των μεταθέσεων». 

Η δυνατότητα πραγματοποίησης μετάταξης ασφαλώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, για όλους τους εκπαιδευτικούς. 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόσκληση εκπαιδευτικών μόνο από την Α/θμια Εκπαίδευση (ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής) σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά  σχολεία της Β/θμιας δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά.

Και αυτό γιατί οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, δεν δόθηκαν στο σύνολό τους (ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα Καλλιτεχνικά Σχολεία) στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο. Το γεγονός αυτό, εκτός από αδιαφάνεια, γεννά και αδικίες απέναντι στους συναδέλφους Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση.

Αντικειμενικά, και με αυτή την εξέλιξη, αλλά και με το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, στερείται από εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης το δικαίωμα να εργαστούν σε Μουσικό ή Καλλιτεχνικό σχολείο, κατέχοντας οργανική θέση, ενώ αναγκάζονται να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, προκειμένου να καλύψουν το ωράριό τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από το ΥΠΑΙΘ να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποκαταστήσει άμεσα την συγκεκριμένη αδικία.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

eidiki agwgi
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 17:00 εκπαιδευτικά σωματεία, ενώσεις γονέων και συλλογικότητες αναπήρων πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο...
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Οι ερευνητές μελέτησαν, σχεδόν, 200 έγκυες, οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων και ψυχολογικών τεστ σχετικά με τον βαθμό του άγχους τους
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
Νέα έρευνα συσχετίζει τον διαβήτη εγκυμοσύνης με υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακές και αγγειοεγκεφαλικές παθήσεις.
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει