ειδική αγωγή σεμινάριο
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ερωτηματικά γεννάει η πρόσκληση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι θέσεις δεν δόθηκαν στο σύνολό τους στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο γεγονός που προκαλεί αδικίες απέναντι στους εκπαιδευτικούς Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά «Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση».

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε στην πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ για τις μετατάξεις, (“Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς και εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2022-2023”), τη δυνατότητα μετάταξης εκπαιδευτικών «από τους κλάδους ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις του ίδιου κλάδου σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη διαδικασία των μεταθέσεων».

Η δυνατότητα πραγματοποίησης μετάταξης ασφαλώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόσκληση εκπαιδευτικών μόνο από την Α/θμια Εκπαίδευση (ΠΕ79 Μουσικής, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής) σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά  σχολεία της Β/θμιας δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά.

Και αυτό γιατί οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, δεν δόθηκαν στο σύνολό τους (ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα Καλλιτεχνικά Σχολεία) στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Μουσικής, Καλλιτεχνικών), που πιθανά να επιθυμούσαν μετάθεση σε Μουσικό/Καλλιτεχνικό Σχολείο. Το γεγονός αυτό, εκτός από αδιαφάνεια, γεννά και αδικίες απέναντι στους συναδέλφους Μουσικής και Καλλιτεχνικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Είναι άλλο πράγμα θέσεις να δόθηκαν και τελικά να μην καλύφθηκαν με μετάθεση από τη Β/θμια Εκπαίδευση και διαφορετικό ορισμένες θέσεις να εμφανίζονται σε ένα βράδυ, μόνο για μετάταξη από την Α/θμια Εκπαίδευση.

Αντικειμενικά, και με αυτή την εξέλιξη, αλλά και με το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, στερείται από εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης το δικαίωμα να εργαστούν σε Μουσικό ή Καλλιτεχνικό σχολείο, κατέχοντας οργανική θέση, ενώ αναγκάζονται να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, προκειμένου να καλύψουν το ωράριό τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από το ΥΠΑΙΘ να τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποκαταστήσει άμεσα την συγκεκριμένη αδικία.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ