Καθηγητές μουσικής
Πάνω από 500 οργανικά κενά στα Δημοτικά- Το υπουργείο Παιδείας εξαφάνισε τα οργανικά κενά των ΠΕ79 Μουσικής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκοντας το κόλπο να τα «βαφτίσει» Λειτουργικά κενά – Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

«Εκτός» των διορισμών στη Γενική και Ειδική Αγωγή πετάει το υπουργείο Παιδείας τους εκπαιδευτικούς ΠΕ79 Μουσικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παίζοντας με την αγωνία τόσων αναπληρωτών.

Παρά τον διορισμό των 135 εκπαιδευτικών ΠΕ79 Μουσικής πέρυσι τα οργανικά κενά παραμένουν αφού είναι πάνω από 500 με τις ανάγκες στα σχολεία να μην έχουν αλλάξει.

Εξαφάνισε τα οργανικά κεντά «βαφτίζοντάς» τα λειτουργικά

Τι έκανε όμως το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών του κλάδου; Εξαφάνισε τα οργανικά κενά των ΠΕ79 Μουσικής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκοντας το κόλπο να τα «βαφτίσει» Λειτουργικά κενά.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί ΠΕ79 Μουσικής αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στην υπ΄αρ. πρωτ.: 55292/Ε2 «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2022-2023», παρατηρήθηκε ότι εξαφανίστηκαν τα οργανικά κενά των ΠΕ79 Μουσικής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κενών που ξεπερνά τους 500, παρά τον διορισμό των 135 συναδέλφων πέρυσι.

Σε επικοινωνία που υπήρξε με αρμόδια τμήματα του Υπουργείου, η απάντηση ήταν ότι τα κενά ήταν Λειτουργικά και όχι Οργανικά. Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού στην περσινή εγκύκλιο 50923/Ε2/07-05-2021 τα οργανικά κενά του κλάδου εμφανίζονται κανονικά. Επίσης, αυτές τις ημέρες σχεδόν όλες οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν δημοσιεύσει τα Οργανικά κενά για την τοποθέτηση των νεοδιόριστων συναδέλφων.
Πώς γίνεται λοιπόν τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου να ονομάζουν αυτά τα κενά ως Λειτουργικά και όλες οι Διευθύνσεις ως Οργανικά;
».

529 οργανικά κενά

Ύστερα λοιπόν από την καταγραφή που έκαναν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν στις επίσημες ανακοινώσεις των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της περσινής εγκυκλίου μετατάξεων 50923/Ε2/07-05-2021 τα κενά ανέρχονται σε 529! 

Μάλιστα να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός δεν περιέχει τα κενά στις διευθύνσεις που δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει τα στοιχεία και χωρίς να προσμετρώνται οι συνταξιοδοτήσεις.

Δείτε τα οργανικά κενά εδώ

Πετάει «εκτός» διορισμών τους ΠΕ79 το ΥΠΑΙΘ

Το ΥΠΑΙΘ δια στόματος Αλέξανδρου Κόπτσης επιμένει να πετάει «εκτός» τους εκπαιδευτικούς ΠΕ79 καθώς σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας ανέφερε ότι οι μόνιμοι διορισμοί θα προκύψουν με βάση τα οργανικά κενά που υπάρχουν δημοσιευμένα στην εγκύκλιο μετατάξεων.

Οπότε, οι εκπαιδευτικοί μουσικής ΠΕ79.01 θα μείνουν εκτός μόνιμων διορισμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια εκπαίδευση και για το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία.

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ79 στην επιστολή τους καλούν τη Νίκη Κεραμέως, να παρέμβει για να διορθώσει την κατάσταση, ενώ παράλληλα ζητούν από το υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Προσωπικού να καταγραφούν πλήρως τα πραγματικά οργανικά κενά του κλάδου ΠΕ79.01.

Τέλος ζητούν τη δίκαιη κατανομή των διορισμών ανάμεσα στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το βασικό πρόβλημα φυσικά θα λυθεί όταν σταματήσει η κατάσταση ομηρίας για χιλιάδες αναπληρωτές οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος και καταφέρουν να «στεριώσουν» σε ένα σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pisa12.jpg
Διαγωνισμός PISA: Και 806.000 ευρώ για «ενίσχυση της ερευνητικής υποδομής σε θέματα εκπαιδευτικών ερευνών»
Στόχος η συμβολή στη «μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, καθώς θα ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν νέες μεθόδους...
Διαγωνισμός PISA: Και 806.000 ευρώ για «ενίσχυση της ερευνητικής υποδομής σε θέματα εκπαιδευτικών ερευνών»