fakelos covid sxoleio arnitis goneas
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γονείς-αρνητές κατέθεσαν μήνυση κατά εκπαιδευτικών, γιατί... εφάρμοσαν τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού - Κλήθηκαν σε απολογία από εισαγγελέα - Τι καταγγέλλει σωματείο εκπαιδευτικών

Στο στόχαστρο γονέων αρνητών έχει μπει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου ΛΤ Γαλάτιστας, με αποτέλεσμα οι διδάσκοντες να κληθούν από από τον εισαγγελέα σε απολογία μετά από μήνυση, γιατί... εφάρμοσαν τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει «όσους επιτίθενται με κάθε τρόπο σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες» και μάλιστα «σε ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία σχολεία».

Επιπλέον, το σωματείο ζητά από τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης να παρέμβουν, «ώστε να προστατευθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα από ανοίκειες οργανωμένες επιθέσεις κάθε μορφής».

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής:

O Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου ΛΤ Γαλάτιστας εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο γονέων που αρνούνται να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο, λόγω άρνησης της πανδημίας του Covid-19. Μάλιστα έχουν υποβάλλει μήνυση στον Σύλλογο Διδασκόντων, με αποτέλεσμα οι Εκπαιδευτικοί να έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα σε απολογία στο Πταισματοδικείο Βασιλικών, γιατί εφάρμοσαν τον νόμο σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. 

Η ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, μέσα στις ζοφερές αυτές συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή κοινότητα και με ιδιαίτερη ένταση στη χώρα μας, 

• ΣΤΗΡΙΖΕΙ όλους τους εκπαιδευτικούς που μέσα σε ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία σχολεία καλούνται, πέρα από τις αρμοδιότητές τους, να επιβάλλουν και να εφαρμόσουν ορθά τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της δημόσια υγείας και 

• ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ όσους επιτίθενται με κάθε τρόπο σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής, “σέρνοντάς” τους ενώπιον αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών με ό, τι αυτό συνεπάγεται, γιατί εκτέλεσαν το αυτονόητο καθήκον τους, ώστε να λειτουργήσουν δια ζώσης την σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν ακόμη και με ατομική τους ευθύνη. 

Για την άμεση απεμπλοκή των συναδέλφων εκπαιδευτικών από παρόμοιες παρεμβάσεις ΚΑΛΟΥΜΕ τα αρμόδια ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ να παρέμβουν αρμοδίως, ώστε να προστατευθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα από ανοίκειες οργανωμένες επιθέσεις κάθε μορφής από μονάδες ή συλλογικότητες εναντίον τους και ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την αυτονόητη στήριξη και προστασία όλων των εκπαιδευτικών, και ιδιαίτερα του Συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων της Γαλάτιστας Χαλκιδικής από την αναξιοπρεπή και ανοίκεια ταλαιπωρία τους ενώπιον δικαστικών αρχών, με ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον τους, γιατί έπραξαν το καθήκον τους για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
Στους δρόμους οι γονείς για την ψυχική υγεία των μαθητών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/5 στις 10:30πμ στο Μαρούσι
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
foto_education_pencils_2.jpg
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Ομόφωνες αποφάσεις για μονιμοποιήσεις και προαγωγές στην 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
ΤΣΙΠΡΑΣ
Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση για τα κόκκινα δάνεια – «Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μεσαίας ιδιοκτησίας»
Βίντεο-παρέμβαση Τσίπρα στα social media: «Πενταπλασιάστηκαν οι πλειστηριασμοί κατοικιών το 2025»
Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση για τα κόκκινα δάνεια – «Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μεσαίας ιδιοκτησίας»