Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μείωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρέτησης των εκπαιδευτικών της οργανικής θέσης στο ένα έτος, καθώς και την ΟΛΜΕ να στηρίξει το αίτημα

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στηρίζει το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μείωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρέτησης της οργανικής θέσης σε έναν χρόνο από δύο.

Η ΕΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μείωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρέτησης της οργανικής θέσης στο ένα έτος, καθώς και την ΟΛΜΕ να στηρίξει το εν λόγω αίτημα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στηρίζει το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μείωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρέτησης της οργανικής θέσης σε έναν χρόνο από δύο, που είναι αυτή τη στιγμή.

Είναι γνωστό ότι πολλοί συνάδελφοί μας που διορίστηκαν φέτος αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, ενώ, όπως αποδείχτηκε αργότερα από τις τοποθετήσεις αναπληρωτών, μπορούσαν οι περισσότεροι να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. 

Είναι επίσης γνωστό πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθεί οικονομικά μία οικογένεια στις απαιτήσεις που συνεπάγονται τα διπλά ενοίκια, οι μετακινήσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα έξοδα, ενώ δεν πρέπει να προσπερνάμε και την ψυχολογική επιβάρυνση σε παιδιά και γονείς.

Το αίτημά μας αναπόδραστα συνδέεται με το αίτημα για συνολικό ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών μετάθεσης για όλους τους (μόνιμους) συναδέλφους, καθώς η διαχρονική εμμονή του υπουργείου στην τήρηση του «αλγόριθμου» βάσει οργανικών και όχι λειτουργικών κενών, αλλά και οι «αστοχίες» πολλών ΠΥΣΔΕ στη ρύθμιση και κατανομή οργανικών θέσεων, κρατάνε χιλιάδες συναδέλφους σε καθεστώς επαγγελματικής και οικονομικής ομηρείας.

Τέλος, δεν ξεχνάμε πως η ομηρία των νεοδιόριστων συναρτάται και με τις απαράδεκτες διατάξεις του ν. 4823/2021, που απειλεί τους συναδέλφους μας με παράταση του καθεστώτος του «δόκιμου» σε περίπτωση «αποτυχίας» στην αξιολόγηση.
 
Καλούμε:

• Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μείωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρέτησης της οργανικής θέσης στο ένα έτος.
• Την ΟΛΜΕ να στηρίξει το εν λόγω αίτημα, προβαίνοντας σε όλες τις πρόσφορες ενέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση