pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να μπει τέλος στη διαδικασία ανανέωσης των αδειών διδασκαλίας στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Ν. Αττικής «Ο Βύρων» ζητά να σταματήσει η διαδικασία ανανέωσης των αδειών ασκήσεως διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, ενώ απαιτεί να υπάρξει διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των στοιχείων των συναδέλφων από τον ΕΟΠΕΠΠ.

Επιπλέον, ζητά να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αφήνονται παραθυράκια στους εργοδότες να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, μέσω της ρήτρας για ανεπάρκεια.

Η ρήτρα προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να έχει «απολυθεί από θέση δημοσίου υπαλλήλου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ή διδάσκοντος στα φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, για λόγους πειθαρχικούς ή για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Ν. Αττικής «Ο Βύρων»:

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3369/τ.Β’ που δημοσιοποιήθηκε στις 28/7/21, καλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ΦΜΕ και ΚΞΓ να ανανεώσουν τις άδειες διδασκαλίας τους. Η διαδικασία αυτή αφορά ΜΟΝΟ όσους συναδέλφους έχουν εκδώσει την άδειά τους από κάποια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πριν τις 18/11/2012 και είχαν υποβάλλει αίτηση ανανέωσης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέχρι τις 30/8/2019.

Πιο συγκεκριμένα, στο παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώνοντας το ΑΦΜ, εμφανίζεται η ημερομηνία λήξης της άδειας. https://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/anaggelia_search

Αν δεν αναγράφεται κάτι, τότε ΔΕΝ χρειάζεται να ανανεωθεί η άδεια. Η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι 30/11/2021.

Όμως γιατί οι αρμόδιοι φορείς απαιτούν επί της ουσίας να βγάλουμε εκ νέου την άδεια διδασκαλίας;

Αν αφορά στο ότι άλλαξε ο φορέας πιστοποίησης, τότε γιατί δεν γίνεται μια απλή επιβεβαίωση των στοιχείων των συναδέλφων, χωρίς για παράδειγμα να κατατεθούν εκ νέου ιατρικές βεβαιώσεις, που συνήθως μας κοστίζουν ακριβά σε ιδιώτες γιατρούς, εφόσον τα ραντεβού στο δημόσιο καθυστερούν πολύ; Τι θα γίνει δηλαδή, κάθε φορά που αλλάζει ο φορέας θα τρέχουμε να βγάζουμε ξανά άδεια; 

Επίσης, η ρήτρα που προβλέπει ότι δεν μπορεί να έχει «απολυθεί από θέση δημοσίου υπαλλήλου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ή διδάσκοντος στα φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, για λόγους πειθαρχικούς ή για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων», εγείρει πολλαπλά ερωτήματα για το πως μπορεί να συνδυαστεί με το κατάπτυστο πλαίσιο αξιολόγησης που προβλέπεται από τους πρόσφατα ψηφισμένους νόμους. Πρόκειται για ένα πλαίσιο αξιολόγησης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σχολείου-επιχείρησης και με κέντρο τα συμφέροντα του κάθε εργοδότη. Για αυτό η ρήτρα αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένας επιπλέον μοχλός πίεσης κατά των εργαζομένων.

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία ανανέωσης, να υπάρξει διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των στοιχείων των συναδέλφων από τον ΕΟΠΕΠΠ.

Να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αφήνονται παραθυράκια στους εργοδότες να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, μέσω της ρήτρας για ανεπάρκεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ: Ανοικτές 410 μόνιμες θέσεις εργασίας- Πώς θα κάνετε αίτηση

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Μπροστά στο μεγαλύτερο αριθμό κενών στην εκπαίδευση μεταπολιτευτικά
Σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) τα οργανικά κενά ανέρχονται στα 15.665 χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών...
Σχολεία: Μπροστά στο μεγαλύτερο αριθμό κενών στην εκπαίδευση μεταπολιτευτικά
Το δέντρο που έδινε! Το ωραιότερο παραμύθι που γράφτηκε ποτέ για μεγάλους!
Ένα παραμύθι γεμάτο με δυνατά μηνύματα για την προσφορά, τη γενναιοδωρία, την πλεονεξία, την ακόρεστη μανία που οδηγεί στην ανικανοποίηση και...
Το δέντρο που έδινε! Το ωραιότερο παραμύθι που γράφτηκε ποτέ για μεγάλους!