Φωτιές: Σε αλληλεγγύη στις πυρόπληκτες περιοχές καλούν Σύλλογοι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογοι και Σωματεία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες και στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα

Την αλληλεγγύη τους, στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών δείχνουν έμπρακτα Σύλλογοι, Σωματεία και Συνδικάτα, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Στην κίνηση αυτή, συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), το Σωματείο Συνταξιούχων Μενιδίου, το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλοι φορείς. 

Η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Αυγούστου έως τη Παρασκευή 20 Αυγούστου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ανείπωτης καταστροφής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που αυτές τις μέρες πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, είναι εγκληματικές. Με γνώμονα τη λογική κόστος - όφελος μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, στους βιομήχανους, στους ξενοδόχους και στη πολυδιαφημιζόμενη «πράσινη ανάπτυξη» ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον σε πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς. Έτσι εξηγείται άλλωστε γιατί, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα, για μέτρα πρόληψης, τα έργα αυτά δεν θεωρούνται «επιλέξιμα», διότι όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ, σε περιοχές όπου ζουν εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι «οικονομικά αποδοτικότερο» να αποζημιώνονται με τα κάθε φορά ψίχουλα οι κάτοικοι, παρά να παίρνονται μέτρα πρόληψης.

Γι' αυτό και δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας, όπως μας εξαγγέλλουν, στην επιτάχυνση των επιχειρηματικών σχεδιασμών της «πράσινης» ανάπτυξης που τελικά μαυρίζει τη ζωή, στήνοντας μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, αντιμετωπίζει το περιβάλλον, τα δάση, τη γη ως πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διεκδικούμε:

Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες
Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των πληγέντων. Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο χρειάζεται.

Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Μπροστά στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την επιλεκτική του ανικανότητα να προστατεύσει τα σπίτια και την περιουσία του λαού, οι κάτοικοι στάθηκαν απέναντι στην πύρινη λαίλαπα, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους σώζοντας δάση και σπίτια. 

Να διασφαλιστεί - με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας - η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών προχωρώντας σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, γάλα μακράς διαρκείας, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, παυσίπονα, αντισηπτικά) στο χώρο του παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Δεκελείας 42, Αχαρνές) 

Ημέρες και ώρες συλλογής των ειδών:

Δευτέρα 16/08/2021, 19:00 – 21:00, 
Τετάρτη 18/08/2021, 19:00 – 21:00 και 
Παρασκευή 20/08/2021, 10 – 12:00πμ.
 
Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄
Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), 
Σωματείο Συνταξιούχων Μενιδίου, 

Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλοι φορείς 
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6946223898

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Καύσωνας στην Ευρώπη
Ευρώπη στους 40°C: Κλειστά σχολεία, θερμοκρασίες-ρεκόρ και εξετάσεις σε αίθουσες χωρίς επαρκή δροσιά
Ευρωπαϊκό «καμίνι»: Παιδιά σε σχολικές αίθουσες-φούρνους εν μέσω πρωτοφανούς ζέστης
Ευρώπη στους 40°C: Κλειστά σχολεία, θερμοκρασίες-ρεκόρ και εξετάσεις σε αίθουσες χωρίς επαρκή δροσιά