Σύλλογοι και Σωματεία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες και στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα

Την αλληλεγγύη τους, στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών δείχνουν έμπρακτα Σύλλογοι, Σωματεία και Συνδικάτα, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Στην κίνηση αυτή, συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), το Σωματείο Συνταξιούχων Μενιδίου, το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλοι φορείς. 

Η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Αυγούστου έως τη Παρασκευή 20 Αυγούστου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ανείπωτης καταστροφής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που αυτές τις μέρες πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, είναι εγκληματικές. Με γνώμονα τη λογική κόστος - όφελος μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, στους βιομήχανους, στους ξενοδόχους και στη πολυδιαφημιζόμενη «πράσινη ανάπτυξη» ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον σε πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς. Έτσι εξηγείται άλλωστε γιατί, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα, για μέτρα πρόληψης, τα έργα αυτά δεν θεωρούνται «επιλέξιμα», διότι όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ, σε περιοχές όπου ζουν εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι «οικονομικά αποδοτικότερο» να αποζημιώνονται με τα κάθε φορά ψίχουλα οι κάτοικοι, παρά να παίρνονται μέτρα πρόληψης.

Γι' αυτό και δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας, όπως μας εξαγγέλλουν, στην επιτάχυνση των επιχειρηματικών σχεδιασμών της «πράσινης» ανάπτυξης που τελικά μαυρίζει τη ζωή, στήνοντας μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, αντιμετωπίζει το περιβάλλον, τα δάση, τη γη ως πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διεκδικούμε:

Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες
Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των πληγέντων. Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο χρειάζεται.

Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Μπροστά στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την επιλεκτική του ανικανότητα να προστατεύσει τα σπίτια και την περιουσία του λαού, οι κάτοικοι στάθηκαν απέναντι στην πύρινη λαίλαπα, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους σώζοντας δάση και σπίτια. 

Να διασφαλιστεί - με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας - η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών προχωρώντας σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, γάλα μακράς διαρκείας, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, παυσίπονα, αντισηπτικά) στο χώρο του παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Δεκελείας 42, Αχαρνές) 

Ημέρες και ώρες συλλογής των ειδών:

Δευτέρα 16/08/2021, 19:00 – 21:00, 
Τετάρτη 18/08/2021, 19:00 – 21:00 και 
Παρασκευή 20/08/2021, 10 – 12:00πμ.
 
Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄
Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), 
Σωματείο Συνταξιούχων Μενιδίου, 

Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλοι φορείς 
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6946223898

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Κρήτης ζητούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού και σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα, τα οποία να είναι...
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
«Η τηλεκπαίδευση είναι η ένθεη μανία μας για αποκατάσταση της αρμονίας ενός αιωνίως εργαζόμενου κόσμου, η αναζήτηση της ομορφιάς πριν την Πτώση»
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
ΤΣΙΑΡΤΑΣ
Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει ακόμη και η οικογένειά του για τις απόψεις του
Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να...
Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει ακόμη και η οικογένειά του για τις απόψεις του
παρουσίαση βιβλίου
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη
Η παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ «Το έργο των εκπαιδευτικών στην...
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη