Εκπαιδευτικοί: Απαράδεκτη η παρέμβαση κυβέρνησης στον Σύλλογο μας
«Είναι ζήτημα που αφορά το σύνολο του εργατικού κινήματος», τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών μετά την υπουργική απόφαση πως κρίθηκε παράνομη η Γενική Συνέλευση τους

Ως «απαράδεκτη και πρωτοφανή παρέμβαση» στις διαδικασίες και τη λειτουργία του Συλλόγου, χαρακτηρίζει την υπουργική απόφαση η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αθήνας. 

Ενάντια στην υπουργική απόφαση, πως κρίνεται παράνομη η διενέργεια για αιρετούς εκπροσώπους, τάσσεται η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αθήνας.
Σε ανακοίνωση της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, αναφέρει πως κρίνεται «παράνομη η διενέργεια εκλογών για αιρετούς εκπροσώπους με περισσότερα από 150 μέλη» και συνεχίζουν πως το κράτος «δεν παραχωρεί τα προκαθορισμένα σχολεία που έχουν οριστεί ως εκλογικά κέντρα, αλλά ούτε και αύλειους χώρους για να πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση».

Μέσω της ανακοίνωσης τους καλούν το ΔΣ του συλλόγου να πάρει θέση και μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των αποφάσεων τους, να πραγματοποιηθεί ομαλά η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης και των εκλογών, ενώ τέλος, καλούν τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να μη περνούν «τέτοιες μεθοδεύσεις».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα η κυβέρνηση της ΝΔ, Δημοτική Αρχή Ζωγράφου (ΝΔ), δυνάμεις της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, ΔΑΚΕ Α΄ συλλόγου εκπαιδευτικών, μεθοδεύουν την ανοιχτή παρέμβαση με πρωτοφανή τρόπο στην εσωτερική λειτουργία, τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των σωματείων.

Με έγγραφο της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής στις 03/06/2021 και Αρ. Πρωτ. 195, η κα Μπότου,  γνωστοποιεί στο σύλλογο μας  ότι με βάση την κοινή Υπουργική Απόφαση 33506 (νόμος Χαρδαλιά) για την αποφυγή συγχρωτισμού, είναι παράνομη η διενέργεια εκλογών για αιρετούς εκπροσώπους με περισσότερα από 150 μέλη και ως εκ τούτου δεν παραχωρεί τα προκαθορισμένα σχολεία που έχουν οριστεί ως εκλογικά κέντρα, αλλά ούτε και αύλειους χώρους για να πραγματοποιήσουμε ΓΣ. 

Το ΔΣ του Α΄ συλλόγου, συζήτησε και αποφάσισε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ από τις 19/05/2021. Λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες και παίρνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία όλων όσοι θα πάρουν μέρος. 

-Περισσότερα εκλογικά τμήματα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός ανά εκλογικό κέντρο 
-Αίθουσες που να μην υπάρχει άμεση επαφή με τα τμήματα του ολοημέρου 
-Εκλογική διαδικασία με ένα ψηφίσαντα κάθε φορά μέσα στο εκλογικό τμήμα, διαδικασίες δηλαδή που η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε ούτε στην περίοδο έκρηξης της πανδημίας, στα 25αρια τμήματα που κληθήκαμε να κάνουμε μάθημα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε κανένα χώρο δουλειάς. 

Τέρμα πια με την υποκρισία και τα προσχήματα.

Αυτό το διάστημα δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποιούν κανονικά τις διαδικασίες τους, τις ε/α τους συνελεύσεις και τις εκλογές.  Κάτι τέτοιο δεν γίνεται μόνο στον Α΄ Σύλλογο. Την Τετάρτη 2/6 ξεκίνησαν και συνεχίζονται μέχρι τις 14 Ιούνη οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής. Σε εκλογές προχωρά και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου από τις 29 Μάη έως τις 19 Ιούνη. Το συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, επίσης, προχωρά σε συνελεύσεις και εκλογικές διαδικασίες. 

Μόλις 2 μέρες πριν, στις 2/6, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (ευρύτερο δημόσιο), το μεγαλύτερο σωματείο που ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, όπου ψήφισαν σχεδόν 900 εργαζόμενοι και μάλιστα  πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ!!! Μέσα στην πανδημία εκλογές έκανε και σωματείο της Alpha Bank (επίσης 1η δύναμη ΔΑΚΕ). 

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επίσης, έχει ξεκαθαρίσει ότι η παράταση της θητείας των διοικήσεων των Δ.Σ. δε σημαίνει και απαγόρευση των εκλογών. Αντιθέτως, υπάρχει η δυνατότητα στα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν στις διαδικασίες που αυτά θα αποφασίσουν!! 

Οι μάσκες έπεσαν!

Αυτοί που επιλέγουν την πραξικοπηματική παρέμβαση στο σωματείο έχουν άλλες στοχεύσεις. Επιχειρούν να ελέγξουν τις διαδικασίες των σωματείων, να τα φέρουν στα μέτρα τους, να ακυρώσουν τη δράση τους. 

Είναι προφανής η μεθόδευση με ευθύνη δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΔΟΕ να παρέμβουν στην αυτοτέλεια-λειτουργία των σωματείων, με στραμμένο το βλέμμα και στην κάλπη (μετρώντας τα κουκιά τους που δεν τους βγαίνουν μάλλον!)

Να ενημερώσουμε επίσης την κα. Μπότου και την Δημοτική Αρχή Ζωγράφου (ΝΔ) ότι είναι εκτός της δικαιοδοσίας της να παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων και να δίνει ή να κόβει άδειες. Δεν σας ζητήσαμε την άδεια-έγκριση για τις αποφάσεις που έχουμε πάρει συλλογικά στο σωματείο μας!!! (Όταν κυκλοφορούσε το όνομα σας στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, δεν ήσασταν ενήμερη για τη νομοθεσία;).  

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, και όλων των κρίκων που την υπηρετούν, να βάλουν στο χέρι τα συνδικάτα, είναι προφανής,  πρέπει να απαντηθεί από το σύνολο του κλάδου και δεν πρέπει να περάσει! Είναι ζήτημα που δεν αφορά στενά το σύλλογό μας, αλλά το σύνολο του εργατικού κινήματος! 
Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο κείμενο του Δήμου Ζωγράφου.

Καλούμε σε άμεση συνεδρίαση το ΔΣ του συλλόγου να πάρει θέση και μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε το σύνολο των αποφάσεών μας στην πράξη! Να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών του σωματείου.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους συναδέλφους ώστε να μην περάσει αυτή η μεθόδευση!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΣΤ` ΕΛΜΕ Α' Αθήνας: Εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εμποδίζουν τη συγκρότηση νέου ΔΣ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις τακτικές της ΔΑΚΕ στη ΣΤ` ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας «με διοργανωτή τον συνταξιούχο πλέον ψευδοαιρετό και...
ΣΤ` ΕΛΜΕ Α' Αθήνας: Εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εμποδίζουν τη συγκρότηση νέου ΔΣ
Σχολείο
Έγκριση ολιγομελών τμημάτων: Άλυτα τα προβλήματα στην Αττική
Παρά τις υποσχέσεις του Περιφερειακού Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής για την άμεση λύση στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, σήμερα Δευτέρα 20...
Έγκριση ολιγομελών τμημάτων: Άλυτα τα προβλήματα στην Αττική