Thumbnail
Επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή και προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρο Κόπτση, αποστέλλουν οι επιστημονικοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας APF-FU, APLF-DU και Α.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή για τις δεσμεύσεις της, ζητούν οι επιστημονικοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας APF-FU,  APLF-DU  και Α.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. σχετικά με  τους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών και την κάλυψη αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία αλλά και τη σύσταση οργανικών θέσεων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο τελευταίος διορισμός εκπαιδευτικού της Γαλλικής γλώσσας πραγματοποιήθηκε πριν μια δεκαετία παρά την αναγκαιότητα τους μετά την επανένταξη Β' ξένης Γλώσσας στο Λύκειο. Επιπλέον, τονίζουν την εκκρεμότητα για απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Γαλλικής Γλώσσας από τις τάξεις του Γυμνασίου. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Σε συνέχεια της δέσμευσης της Υπουργού Παιδείας, κας Νίκης Κεραμέως για άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού Γενικής Παιδείας, στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, επιθυμούμε άμεση συνάντηση μαζί σας. 

Με δεδομένο ότι έχει πλέον παρέλθει δεκαετία από την τελευταία πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού Γαλλικής γλώσσας, ότι οι ανάγκες μετά την επανένταξη του υποχρεωτικού μαθήματος της β’ ξένης γλώσσας στο Λύκειο έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ εκκρεμεί, παρά τις επανειλημμένες Κυβερνητικές δεσμεύσεις, η ευεργετική για μαθητές και γονείς θεσμοθέτηση δυνατότητας απόκτησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Κ.Π.γ.) Γαλλικής γλώσσας, σε πρώτη φάση, από τον μαθητή/τρια της Γ΄ Γυμνασίου – καθώς αντίστοιχα, εφαρμόζεται ΗΔΗ η απόκτηση  Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠπ), από τους προαναφερθέντες μαθητές, με υλοποίηση μάλιστα περαιτέρω ενός αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών στο μάθημα της Πληροφορικής, προκειμένου να προετοιμαστούν οι εν λόγω μαθητές για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης ( Υ.Α. Αρ.Πρωτ.15696/Δ2/04-02-2020/ΥΠΑΙΘ).

ΖΗΤΟΥΜΕ

Άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητηθούν δια ζώσης ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό κατανομής του αριθμού προσλήψεων – νέων διορισμών που θα προκηρυχθούν ανά ειδικότητα : 

-Η κατ’ αναλογία κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικότητας ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας, οι οποίες προκύπτουν δεδομένα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων που έλαβαν χώρα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της τελευταίας δεκαετίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  και της υλοποίησης, της ευεργετικής για μαθητές και γονείς, Κυβερνητικής δέσμευσης θεσμοθέτησης δυνατότητας απόκτησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Κ.Π.γ.) Γαλλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια της φοίτησης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

-Η σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως σήμερα εκφράζονται με την κατ’ έτος πρόσληψη αναπληρωτών σε εκατοντάδες κενά του κλάδου μας ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus
ΓΕΛ Πολιχνίτου ERASMUS+: «Πρωτοβουλία GreenLearn: Ενδυναμώνοντας τους μαθητές για μια βιώσιμη αλλαγή»
Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις της εκπαίδευσης και παρείχε στους συμμετέχοντες ουσιαστικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για...
ΓΕΛ Πολιχνίτου ERASMUS+: «Πρωτοβουλία GreenLearn: Ενδυναμώνοντας τους μαθητές για μια βιώσιμη αλλαγή»
Σεμινάρια επιμόρφωσης
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Πρόσκληση Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.)
7η περίοδος επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ & 4η περίοδος επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ – Πρόσκληση Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.)
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Πρόσκληση Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.)
δασκα
Οι εκπαιδευτικοί καρίας – Φούρνων καταγγέλλουν ασφυκτικές συνθήκες - Ελλείψεις προσωπικού, χαμηλοί μισθοί και διώξεις
Σήμα κινδύνου από τους εκπαιδευτικούς Ικαρίας – Φούρνων για την κατάσταση στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί καρίας – Φούρνων καταγγέλλουν ασφυκτικές συνθήκες - Ελλείψεις προσωπικού, χαμηλοί μισθοί και διώξεις
15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ
Υπουργείο Παιδείας: Προκαταρκτική εξέταση για το μαχαίρωμα μαθήτριας
Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό τραυματισμού μαθήτριας σε σχολείο της Κυψέλης προχωρά το υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Προκαταρκτική εξέταση για το μαχαίρωμα μαθήτριας