ειδικη αγωγή
Στην επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τη Νίκη Κεραμέως που χαρακτηρίζει τα φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών ως «υγειονομική βόμβα» απαντά η ΟΕΦΕ

Στην πρόσφατη επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην οποία τονίζεται ότι φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ανοίγουν χωρίς κανέναν σχεδιασμό και προστασία των εκπαιδευτικών τους», απαντά η ΟΕΦΕ.

Η απάντηση της ΟΕΦΕ έχει ως εξής:

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Ε.Φ.Ε. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Τελικά ό,τι και να συμβαίνει γύρω μας, η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. μ' αυτό που ασχολείται σε εμμονικό βαθμό, αυτό που φαίνεται να την βασανίζει είναι ότι υπάρχουν Φροντιστήρια. Η Ομοσπονδία που υποτίθεται ότι παλεύει για τα συμφέροντα όσων Εκπαιδευτικών εργάζονται σε Φροντιστήρια, σταθερά υπονομεύει την ύπαρξή τους, τα καταγγέλλει. Προφανώς θα προτιμούσε να μην υπάρχουν, με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την εργασία δεκάδων χιλιάδων Εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Δυστυχώς, τελευταίο φεύγει το χούι και το ίδιο ισχύει με τις ιδεοληψίες και την άρνηση της πραγματικότητας.

Τον κανόνα αυτόν ακολουθεί και στην πρόσφατη επιστολή της προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας που έστω καθυστερημένα ζητάει να συμπεριληφθούν οι Εκπαιδευτικοί των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στην δυνατότητα self tests και εμβολιασμού. Απλά θυμίζουμε, ότι η Ο.Ε.Φ.Ε. έχει απαιτήσει αυτή την πρόσβαση με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της πολλές ημέρες πριν, πολλές ημέρες πριν καν ανακοινωθεί το άνοιγμα των Φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που γράφει στην επιστολή της η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε, έστω με καθυστέρηση. Περισσότερο φαίνεται να την ενδιαφέρει να δυσφημίσει τα Φροντιστήρια παρά να προβάλει αυτό το εύλογο αίτημα. Έτσι στο μεγαλύτερο τμήμα της επιστολής της χαρακτηρίζει ως υγειονομική βόμβα τα Φροντιστήρια, τα εμφανίζει ως Επιχειρήσεις ακραίας φοροδιαφυγής και ανακαλύπτει ότι περίπου οι μισοί εκπαιδευτικοί εργάζονται σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας ή και υποδηλωμένης εργασίας. Για όσους γνωρίζουν την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. δεν ξαφνιάζονται αφού η ιδεοληψία της σταθερά συμβαδίζει με την λάσπη, την παραπληροφόρηση και την φαντασιόπληκτη καταγγελιομανία της.

Ωστόσο, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την τακτική του «πες πες, κάτι θα μείνει». Η ηγεσία της Ο.Ι.ΕΛ.Ε. σταθερά κατώτερη των περιστάσεων δεν έχει κατανοήσει τον αγώνα των Φροντιστηρίων από την πρώτη καραντίνα μέχρι και σήμερα, έναν αγώνα ευθύνης και προσφοράς προς τους μαθητές και τις Οικογένειές τους, στήριξης του Συστήματος Παιδείας. Δεν έχει αντιληφθεί τον αγώνα χιλιάδων Φροντιστηρίων να επιβιώσουν, να αποκτήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό από πέρυσι ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας προς τους μαθητές και να σταθούν όρθια και στην πιο πρόσφατη περίοδο του επτάμηνου κλεισίματός τους. Δεν γνωρίζει ότι τα Φροντιστήρια είναι νόμιμες Επιχειρήσεις, που ελέγχονται και φορολογούνται κανονικά, δίνοντας ταυτόχρονα μάχη επιβίωσης και μη απώλειας καμίας θέσης εργασίας. Δεν έχει πληροφορηθεί ότι στα διαστήματα που άνοιξαν, λειτούργησαν υποδειγματικά τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Η ηγεσία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. έχει αδυναμία να τα δει όλα αυτά. Αυτή όμως είναι η μοίρα των επαγγελματιών συνδικαλιστών και των ιδεοληπτικών. Να αποσπώνται από την πραγματικότητα και απλά να καταγγέλλουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα καταστάσεις όπως του μαύρου ιδιαίτερου σπίτι-σπίτι ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας και ανεχόμενη τόσο την τεράστια φοροδιαφυγή, όσο και τον αυξημένο κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, μικρή αξία έχει η άποψη της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. Για εμάς αξία έχει η άποψη χιλιάδων μαθητών και των γονέων τους, ή άποψη ολόκληρης της κοινωνίας που αναγνωρίζουν την μάχη που δίνουμε, ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικοί για να στηρίξουμε το Σύστημα Παιδείας, τους μαθητές μας, διασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε συνθήκες διασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας. Αυτή η εκτίμηση της κοινωνίας είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Αυτό κάνουμε χρόνια τώρ, αυτό θα κάνουμε και στο επόμενο διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οι τρεις "άσσοι" της Νίκης Κεραμέως τη νέα σχολική χρονιά: Σφίγγει τη θηλιά στους εκπαιδευτικούς
Πού οδηγούν η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στην Γ’ Λυκείου, η ελληνική PISA και η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών που προωθεί το υπουργείο...
Οι τρεις "άσσοι" της Νίκης Κεραμέως τη νέα σχολική χρονιά: Σφίγγει τη θηλιά στους εκπαιδευτικούς
mpimpilas
Εκκλησιαστική ιστοσελίδα μηνύει τον Μπιμπίλα για «προσβολή» της Παναγίας!

Μια ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, με μια μετανάστρια που κρατάει ένα μωρό, ενόχλησε το ekklisiaonline.gr που αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον...

Εκκλησιαστική ιστοσελίδα μηνύει τον Μπιμπίλα για «προσβολή» της Παναγίας!