Νέα παράσταση Διαμαρτυρίας, στο Δημαρχείο Αθήνας τη Δευτέρα 19/4 και ώρα 5 μ.μ. από Συλλόγους Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη καλεί μαζί από Συλλόγους Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται η δίχρονη προσχολική αγωγή στο Δήμο της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν τη διοίκηση του Δήμου ότι προωθεί την τοποθέτηση 42 οικίσκων (δηλ τσίγκινων κουτιών) σε αδόμητα οικόπεδα, 7 οικίσκων (αρχικά 16) σε αυλές Νηπιαγωγείων-Δημοτικών (αρχικά και σε Γυμνασίων, Λυκείων!) και σε 9 αίθουσες Δημοτικών (αρχικά 16), υπογραμμίζοντας πως επιδίωξή του είναι να «να εφαρμόσει τη Δίχρονη Προσχολική χωρίς να κατασκευάσει ούτε ένα νέο Νηπιαγωγείο ούτε μία νέα αίθουσα. Δηλαδή Δίχρονη χωρίς κόστος, όπως ακριβώς έλεγε ο νόμος 4521/2018 του ΣΥΡΙΖΑ, που θέσπισε τη Δίχρονη, όπως ακριβώς συνεχίζει να κάνει και η κυβέρνηση της Ν.Δ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επιμένει με μικρούς ελιγμούς η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθήνας στην τακτική εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής αγωγής με όρους υποβάθμισης!

Συγκεκριμένα προωθεί τοποθέτηση 42 οικίσκων (δηλ τσίγκινων κουτιών) σε αδόμητα οικόπεδα, 7 οικίσκων (αρχικά 16) σε αυλές Νηπιαγωγείων-Δημοτικών (αρχικά και σε Γυμνασίων, Λυκείων!) και σε 9 αίθουσες Δημοτικών (αρχικά 16). Οι όποιες αλλαγές έκανε ως τώρα ή και θα κάνει δεν αλλάζουν την ουσία της τακτικής της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπακογιάννη, που ακολουθεί πιστά την πολιτική που άσκησαν στο ζήτημα οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., αλλά και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Κομίνη. Θέλει να εφαρμόσει τη Δίχρονη Προσχολική χωρίς να κατασκευάσει ούτε ένα νέο Νηπιαγωγείο ούτε μία νέα αίθουσα! Δηλαδή Δίχρονη χωρίς κόστος, όπως ακριβώς έλεγε ο νόμος 4521/2018 του ΣΥΡΙΖΑ, που θέσπισε τη Δίχρονη, όπως ακριβώς συνεχίζει να κάνει και η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο Σύλλογός μας τοποθετήθηκε συνολικά για το θέμα με το 312ο Ενημ (δείτε sylimvrioti.gr).

Για την περιοχή μας στην ελαφρά διαφοροποιημένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής δεν άλλαξε ως τώρα τίποτα. Πιο συγκεκριμένα στη 2η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας, που ανήκουν τα Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας στο Παγκράτι, θα τοποθετήσουν 4 οικίσκους σε αδόμητο (οδ. Δέφνερ και Αναπαύσεως, που δεν καλύπτουν χωροταξικά τις ανάγκες των Νηπιαγωγείων μας στο κέντρο του Παγκρατίου) και θα πάρουν 1 αίθουσα του 1ου Δημοτικού Αθηνών (που υπάρχει μεν αλλά ο αύλειος χώρος και κει είναι μικρός). Πού θα πάνε τα παιδιά του Παγκρατίου που γράφτηκαν στα 7ο, 8ο-67ο και 6ο-69ο Νηπιαγωγεία όπου χρειάζονται τουλάχιστον άλλες 4 αίθουσες; Στην 1η Δημοτική Κοινότητα θα βάλουν 1 οικίσκο στον ήδη μικρό αύλειο χώρο των 9ου Δημοτικού και 13ου Νηπιαγωγείου Αθηνών (όπου προαυλίζονται ήδη 300 παιδιά και θα προστεθούν κι άλλα και ο οικίσκος, δηλαδή παιδιά και εκπαιδευτικοί θα στέκονται προσοχή στα διαλείμματα!). Χρόνια τώρα διεκδικούμε μία ακόμα αίθουσα και όχι οικίσκο για το 13ο Νηπιαγωγείο ή να κατασκευαστεί ένα νέα σύγχρονο διθέσιο Νηπιαγωγείο!

Με λίγα λόγια θα εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή χωρίς να ανεγερθεί ούτε μια νέα αίθουσα Νηπιαγωγείου! Η θέση του Συλλόγου μας είναι ότι χρειάζονται για το Παγκράτι 5 αίθουσες και μία αίθουσα για το 13ο Νηπιαγωγείο, φυσικά μιλάμε για αίθουσες κι όχι οικίσκους!

Οι αλλαγές που έκανε στην πρότασή της η Δημοτική Αρχή Αθήνας στηρίζονται στις 1000 περίπου λιγότερες εγγραφές που έχουν γίνει ως τώρα, αλλά οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβρη. Αλήθεια τι θα κάνει τα παιδιά που θα έρθουν τότε; Ταυτόχρονα έβαζαν τους γονιούς να τσεκάρουν στην αίτηση ότι μπορεί να μη μείνουν τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο που εγγράφηκαν! Αλήθεια πώς θα μετακινούνται, πώς ο γονιός θα προλαβαίνει να πηγαίνει το ένα παιδί στο Νηπιαγωγείο που θα είναι μακριά και το άλλο στο Δημοτικό που θα είναι αλλού; Σε κάθε περίπτωση η πρότασή της Δημοτικής Αρχής απορρίπτεται! Είχαν τον χρόνο οι Δημοτικές Αρχές να διεκδικήσουν χρηματοδότηση και να φτιάξουν υποδομές για να εφαρμόσουν τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή με σύγχρονους όρους, να το κάνουν λοιπόν έστω και τώρα. Ακόμα και στα αδόμητα οικόπεδα πάνε να βάλουν οικίσκους, δηλαδή κοντέινερ ελαφριού τύπου, για να στεγάζουν προνήπια-νήπια το 2021! Δε θα δεχτούμε να μπουν τα παιδιά μας και οι Νηπιαγωγοί στα κουτιά!

Παράλληλα τονίζουμε για άλλη μια φορά τη μεγάλη απούσα που είναι η Ειδική Προσχολική Αγωγή, που με βάση τη δική μας εκτίμηση χρειάζονται 5 αίθουσες-βοηθητικοί χώροι, για να καλύψουν τις ανάγκες και παράλληλα διεκδικούμε τα δύο Ειδικά μας Νηπιαγωγεία, που τώρα στεγάζονται μέσα και δίπλα από την ιδιωτική εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ, να στεγαστούν σε σύγχρονο/α δημόσια κτήρια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για την απαράδεκτη υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και από τους Δήμους, που αποδείχτηκαν το μακρύ χέρι των αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων! Αποδείχτηκε σωστή η απαίτηση του Συλλόγου μας  από την πρώτη στιγμή για εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις. Οι Δημοτικές Αρχές που ανήκουν τα σχολεία του Συλλόγου μας και εφάρμοσαν τη Δίχρονη (Βύρωνα, Καισαριανής και τώρα Αθήνας) δεν έλαβαν υπόψη τις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που από την αρχή κατέθεσε ο Σύλλογός μας, οι οποίες ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας χωρίς να υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία  και η στέγαση των Δημοσίων Σχολείων όλων των βαθμίδων! Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η ταχύτητα που προκύπτουν κονδύλια για τη χρηματοδότηση έργων βιτρίνας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενώ τα ταμεία «στερεύουν», όταν πρόκειται για έργα κοινής ωφέλειας και υποδομών για το λαό!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Δε θα μείνουμε θεατές στην παραπέρα υποβάθμιση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής! Συμμετέχουμε και στη νέα Παράσταση Διαμαρτυρίας, στο Δημαρχείο Αθήνας (πλατεία Κοτζιά), τη Δευτέρα 19/4 και ώρα 5 μ.μ., μαζί με τους άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, για να εφαρμοστεί τώρα η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή σε σύγχρονες κτηριακές υποδομές. Ζητάμε να λάβει υπόψη της η Δημοτική Αρχή τις προτάσεις ΣΥΛΛΟΓΩΝ Εκπ/κών, ΕΛΜΕ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ και ΓΟΝΕΩΝ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

kerameos
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
«Το upskilling και το reskilling είναι καθοριστικής σημασίας και η Πολιτεία προσφέρει τις δυνατότητες για να έχουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα...
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
Μάτι
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
«Υπήρχαν σχέδια των Δήμων για απομάκρυνση πληθυσμού, όμως η εισήγηση δεν έγινε ποτέ», είπε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»