Φοιτητές: Μουσική διαμαρτυρία στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Μουσική διαμαρτυρία στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής από εννέα φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Μουσική διαμαρτυρία στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής διοργανώνουν εννέα σύλλογοι φοιτητών της Αθήνας μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, το Σάββατο 3 Απριλίου, στις 13:00.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που καλούν είναι οι εξής:

- ΕΚΠΑ: Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών

- ΕΜΠ: Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

- ΠΑΔΑ: Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού

- Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ και ΑΣΠΑΙΤΕ

Οι φοιτητές ζητούν ανοιχτές σχολές και στήριξη των εργαζομένων στον πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο φοιτητών με αιτήματα τη διά ζώσης επαναλειτουργία των πανεπιστημίων και την κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν:

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με τις σχολές μας κλειστές. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματά μας και να ανοίξει τις σχολές μας, επέλεξε όχι μόνο να μας κρατήσει μακριά από αυτές αλλά να ψηφίσει νέο νόμο που φέρνει μηχανισμούς καταστολής και νέα εμπόδια στις σπουδές μας.

Ταυτόχρονα συμπληρώθηκε ένας χρόνος με κλειστούς τους χώρους πολιτισμού. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν πήρε κανένα μέτρο για να επαναλειτουργήσουν οι χώροι αυτοί, αλλά την ίδια στιγμή πέρασε νόμο για την λογοκρισία στην τέχνη, εφαρμόζοντας τον τρομονόμο της ΕΕ!

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι η καταστολή δεν μας τρομάζει αλλά μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο!

Ότι θέλουμε εδώ και τώρα να επιστρέψουμε στις σχολές μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε!

Το ίδιο μήνυμα έστειλαν με τα πανκαλλιτεχνικά συλλαλητήρια, τα διήμερα δράσης οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό!"

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και τραγουδάμε για το δίκιο μας».

mousiki diamartyria foitites
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Υπολογισμός μορίων Πανελληνίων - Πανελλαδικών - Υπολόγισε τα μόριά σου εδώ