Φοιτητές-Πάτρα: Κινητοποίηση αύριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Στους δρόμους οι φοιτητές και στην Πάτρα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην Πάτρα, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 20/1 στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων και ΣΟΦΕΠΠ Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις φοιτητών, αλλά και εκπαιδευτικών, θα λάβουν χώρα αύριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Χανιά.

Αναλυτικά το κάλεσμα των Φ.Σ Πάτρας:

Οι φοιτητές απαντούν στα σχέδια της κυβέρνησης!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων και ΣΟΦΕΠΠ της Πάτρας, καταγγέλλουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για αστυνόμευση στα πανεπιστήμια (πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες, κάρτες εισόδου), αλλά και το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι φοιτητές οργανώνουν τον αγώνα τους απέναντι στα νέα μέτρα και προχωρούν σε δράσεις.

ΣΤΕΦ, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ, Μαθηματικό, ΣΕΥΠ, Διοίκηση Επιχειρήσεων και ΣΟΦΕΠΠ, καλούν σε συλλαλητήριο μαζί με τους εργαζόμενους και τους μαθητές την Πέμπτη 20/1 στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Παράλληλα ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΣΤΕΦ καλεί τους υπόλοιπους Συλλόγους σε συντονισμό την Παρασκευή 21/1 στις 16:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Μέχρι στιγμής στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί: Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Μαθηματικό, ΣΕΥΠ, Διοίκηση Επιχειρήσεων και ΣΟΦΕΠΠ.

Οι Σύλλογοι μεταξύ άλλων αναφέρουν στις αποφάσεις τους:

«Τα νέα μέτρα στρέφονται ενάντια στους φοιτητές και τους αγώνες τους! Ενισχύουν το άσυλο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά τα μέτρα καταστολής έρχονται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που ενισχύουν την κατηγοριοποίηση των πτυχίων μας προχωρώντας την αναγνώριση των τίτλων των κολλεγίων, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

Με τα όρια φοίτησης που ετοιμάζουν μέσα στο νέο νομοσχέδιο βάζουν στο στόχαστρο όλους εμάς που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές για να πληρώσουμε το ενοίκιο του φοιτητικού σπιτιού, το μεταπτυχιακό ή να στηρίξουμε την οικογένεια μας που πληρώνει και αυτή τα σπασμένα της πανδημίας. Προκαλούν τους χιλιάδες φοιτητές που με ευθύνη της κυβέρνησης και των μέτρων της δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση για μετεγγραφή ή δεν πήραν τη μετεγγραφή τους, δεν έγιναν δεκτοί σε εστία και εγκαταλείπουν τα όνειρα για σπουδές. Υποβάθμιση για το «κύρος των ΑΕΙ» δεν είναι ο αριθμός των φοιτητών αλλά τα τραγικά νούμερα των ελλείψεων με ευθύνη των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων. Αν η κυβέρνηση θέλει να αποφοιτούμε έγκαιρα να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Ιδρύματα με όλους τους αναγκαίους όρους».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν:

• Καμία σκέψη για νομοσχέδιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις.
  • Όχι στην θέσπιση ορίου φοίτησης. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
  • Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού διδακτικού, διοικητικού, καθαριότητας, για την φύλαξη και τη συντήρηση των Ιδρυμάτων και των εστιών. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων.
  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλεκπαίδευση στους φοιτητές.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με την άρση των μέτρων περιορισμού.
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές.
  • Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, χωρίς να επιβαρυνθούμε περαιτέρω.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα