Και η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε κινητοποίηση την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση - Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 12 το μεσημέρι την Τρίτη

Κινητοποίηση την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση εξήγγειλε και η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συντονιζόμενη με την Ε' ΕΛΜΕ της πόλης. Την ίδια ώρα καλεί σε διαμαρτυρία την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, με αιχμή τα ζητήματα υγείας, παιδείας και ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, την καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 12 το μεσημέρι, ενώ το σωματείο εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας μεταξύ 11:00 και 14:00.

Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/12, στις 12.00μ., στο ΥΜΑΘ των ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε., σωματείων (τρίωρη στάση 11.00  – 2.00 μ.μ.)

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν χάνει ούτε στιγμή στην υλοποίηση όλης της αντιλαϊκής πολιτικής της. Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και ενώ  είναι σε εξέλιξη το 2ο σκληρό lockdown, οι χουντικές απαγορεύσεις και η άγρια αστυνομοκρατία, η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις δαπάνες για τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους. Χωρίς ντροπή ανακοινώνουν μειώσεις των δημόσιων δαπανών κατά 2,148 δις ευρώ. Τα κρατικά κονδύλια για την πολύπαθη Δημόσια Υγεία, που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης περικόπτονται κατά 572 εκατ. ευρώ,  οι δαπάνες για την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση καταβυθίζονται ακόμα περισσότερο. Τα 2.2δις ευρώ λιγότερα σημαίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα και στα ασφαλιστικά ταμεία, νέα λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Παράλληλα, οι δαπάνες για τη Δημόσια Εκπαίδευση για μια ακόμα χρονιά βρίσκονται σε νέο ιστορικό χαμηλό με νέα μείωση -1,17% σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να ενισχύσει τα Δημόσια Σχολεία με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με περισσότερα τμήματα και λιγότερα παιδιά στις αίθουσες. Αντί για τη γενναία και ολόπλευρη ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων ,η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική των λουκέτων και την απάτη της “τηλεκπαίδευσης” , καταδικάζοντας στην αμάθεια μια ολόκληρη γενιά παιδιών .

Ετοιμάζει νέο συντριπτικό χτύπημα στην πολύπαθη  ΤΕΕ και το δημόσιο σχολείο, προαναγγέλλει την ψήφιση και νέων αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων (αξιολόγηση εκπαιδευτικών , αλλαγή της εισαγωγής στα ΑΕΙ).

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εκτινάσσει κατά 62% τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Με  γνώμονα τη διαβόητη “έκθεση Πισσαρίδη”, ένα μνημείο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομηχάνους και την εργοδοσία.. Για τις επιχειρήσεις προβλέπει για τις επιχειρήσεις κάθε είδους φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές για να μην θιγεί

η κερδοφορία τους. ψίχουλα για το λαό διαιώνιση της άγριας φοροληστείας, της φτώχειας και της ανεργίας. Η πολιτική της κυβέρνησης φέρνει νέα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, γενίκευση των κάθε είδους ελαστικών μορφών εργασίας και “τηλεργασίας”, καταδυνάστευση και σκληρή καταπίεση των εργαζομένων για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες

Η πολιτική τους είναι εγκληματική για το λαό, αφού συνειδητά επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία οδηγώντας τες στην διάλυση.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Πιάνοντας το νήμα από την απεργία στις 26 Νοέμβρη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον απεργιακό μας αγώνα ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Να αντισταθούμε αποφασιστικά στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική της αστυνομοκρατίας και της καταστολής.

Οι αγώνες μας δεν φιμώνονται! Τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν στο γύψο!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 15/12, ημέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού και με αιχμή τα ζητήματα παιδείας. Ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έρχονται το ένα μετά το άλλο, το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, την βαθμολόγηση των μαθητών μέσω τηλεκπαίδευσης, κ.ά.

Να αποτελέσει την πρώτη απάντηση στον αντιεκπαιδευτικό νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και οργανώνουμε με τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Π.Ε. και άλλα σωματεία συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στις 12.00 μ. για τα προβλήματα της παιδείας.

Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε. να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

• Όχι στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό!
  • Αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία του λαού μας!
  • Να στηριχθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιταχθεί το ιδιωτικό, όπως προτείνουν τα σωματεία στην υγεία
  • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
  • Όχι στις τηλε-απουσίες, την τηλε-ύλη και την τηλε-βαθμολόγηση των μαθητών
  • Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφαλή μέτρα, όπως προτείνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία
  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Να σταματήσουν οι διώξεις, οι ποινές, τα πρόστιμα, η κρατική τρομοκρατία.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4