Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την περικοπή μισθού εκπαιδευτικών που δεν συμμετείχαν στην «κατασταλτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

«Ούτε σκέψη για τιμωρητική περικοπή μισθού αναπληρωτ(ρι)ών», υπογραμμίζει το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, μετά την καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία η Δ΄ ΔΔΕ Αθήνας έκοψε το μισθό εκπαιδευτικών που δεν συμμετείχαν στην «κατασταλτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η καταγγελία για απόπειρα περικοπής μισθού από την Δ΄ ΔΔΕ Αθήνας, μετά από ενέργειες της διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, αναπληρωτ(ρι)ών εκπαιδευτικών που δεν συμμετείχαν στην κατασταλτική εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» την περίοδο των μαθητικών καταλήψεων, προκαλεί και εξοργίζει!

Δε φτάνει που:

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί είμαστε όμηροι της χρόνιας αδιοριστίας, περιπλανιόμαστε για πάνω από μια δεκαετία σε όλη την επικράτεια και στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο.

Έχουμε δει τους εαυτούς μας να κατρακυλούν στους πίνακες κινούμενη άμμο του προσοντολογίου, είμαστε απορριπτέοι, άνεργοι, απολυμένοι.

Μας αντιμετωπίζετε ως αναλώσιμους του κάθε κόφτη που κατεβάζει η κούτρα σας

Ζούμε ανασφαλείς μεταξύ ανεργίας-εργασίας, με ολιγόμηνες συμβάσεις, πρόσφατα και με 3μηνες, μειωμένου ωραρίου και πάει λέγοντας

Τώρα, το ΥΠΑΙΘ και οι κατά τόπους εντολοδόχοι του Διευθυντές Εκπ/σης απειλούν με περικοπές μισθών όσων δεν γίναν αστυφύλακες των παιδιών την περίοδο των καταλήψεων! Όσων δεν έπαιξαν το κατασταλτικό χαρτί της υποτίθεται «κατ’ εξαίρεση» και «για λόγους έκτακτης ανάγκης» τηλε-«εκπαίδευσης», η οποία φυσικά ήρθε για να μείνει και να θέσει τις βάσεις του νέου εφιαλτικού σχεδίου τους για τη διάλυση του σχολείου!

Όπως με αξιοπρέπεια δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με τον ίδιο τρόπο στεκόμαστε περήφανα στο πλάι κάθε μαθητή και μαθήτριας μας που αγωνίζεται για το δίκιο! Δε θα μας κάνετε ρουφιάνους των παιδιών που μοιραζόμαστε τις ίδιες τάξεις, τις ίδιες ανησυχίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία, που χτίζουμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας!

Το δηλώσαμε και την περίοδο των μαθητικών καταλήψεων το δηλώνουμε και τώρα! Οι μαθητικές καταλήψεις και τα αιτήματα των παιδιών ήταν και είναι αγώνας όλης της κοινωνίας! Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμα περισσότερους δε θα επιβάλλετε τη σιωπή και τη συναίνεση με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σας, σε κανέναν εκπαιδευτικό ειδικά σε όσους τώρα τιμωρητικά επιδιώκετε να περικόψετε το μισθό τους.

Καμία περικοπή μισθού

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης να ακυρώσει ΤΩΡΑ την απόφασή της

Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και τα εργασιακά των αναπληρωτ(ρι)ών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Αδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Αδωνι!
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση
Αν οι συνταγές του Ο.Ο.Σ.Α στοχεύουν στις «δομές και τις υποδομές» του εκπαιδευτικού συστήματος, ο γνωστός διεθνής διαγωνισμός PISA  στοχεύει στο...
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση