Αιτήσεις πανελλαδικών 2021-ΣΥΡΙΖΑ: Σε τι εξυπηρετεί η ξαφνική επίσπευση των δηλώσεων συμμετοχής;
«Η φετινή προθεσμία δεν μπορεί παρά να είναι μεγαλύτερη και να ξεκινά μετά το άνοιγμα των σχολείων από την καραντίνα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αλλαγή της ημερομηνίας δήλωσης των αιτήσεων στις πανελλαδικές

«Αιφνιδιαστικά και με τα σχολεία κλειστά, η υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως αποφάσισε να αλλάξει τις ημερομηνίες κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών και αποφοίτων λυκείων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)!», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Έτσι, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του, ενώ στο παρελθόν οι υποψήφιοι/υποψήφιες υπέβαλλαν τη δήλωση συμμετοχής τους το Μάρτιο του έτους των εξετάσεων, θα πρέπει πλέον να την υποβάλλουν κάθε Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.

«Από τη ρύθμιση αυτή δεν εξαιρούνται ούτε οι μαθητές/-τριες υποψήφιοι της φετινής χρονιάς, οι οποίοι θα πρέπει να το πράξουν εσπευσμένα μέχρι την 30/11/20!», συμπληρώνει. 

«Δεν γνωρίζουμε αν αυτό συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων (με άγνωστους στην εκπαιδευτική κοινότητα όρους) ή αν είναι μια ακόμη απόφαση στην κατεύθυνση υλοποίησης της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ να περιοριστεί η πρόσβαση αποφοίτων Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το να ζητείται από τους φετινούς μαθητές/-τριες να δηλώσουν μέσα σε λίγες ημέρες τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις και με κλειστά σχολεία είναι απαράδεκτο», υπογραμμίζει.

«Σε κάθε περίπτωση, η φετινή προθεσμία δεν μπορεί παρά να είναι μεγαλύτερη και να ξεκινά μετά το άνοιγμα των σχολείων από την καραντίνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν είναι απλά αριθμοί - ούτε «πελάτες» -  κα Κεραμέως», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα