Thumbnail
«Να βγούμε και οι εκπαιδευτικοί στον αγώνα. Γενικές συνελεύσεις», ζητούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

«Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως εκπαίδευση», «κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις». Αυτό σημειώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, προτείνοντας απεργία ενάντια στα όσα προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ επισημαίνουν ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις

Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως - Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων

Με μάθημα το Σάββατο και τις αργίες και με υποχρεωτική εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» επιχειρεί η κυβέρνηση να καταστείλει τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Μια μόλις μέρα μετά την γνωστοποίηση της ύλης των εξετάσεων – μέσα στην κάψουλα της εικονικής κανονικότητας. Είναι μια δέσμη των «μέτρων πέραν της πειθούς», όπως προανήγγειλε ο ιερέας της πέτσινης ενημέρωσης Πέτσας. Θα ακολουθήσουν τα άλλα γνωστά: καταστολή με ΜΑΤ, εισαγγελείς, μαθητοδικεία, «αγανακτισμένοι γονείς».

Όσο για την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» αρκεί να παραθέσουμε απόσπασμα προκήρυξής μας από τον Απρίλη.

«Η εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευση θα αποτελέσει μέσο καταστολής αγώνων αλλά μέχρι και απεργοσπαστικός μηχανισμός. Απρόβλεπτο -και παράνομο για την κυβέρνηση- γεγονός μπορεί να αποτελέσει μια μαθητική κατάληψη είτε μια απεργία στα ΜΜΜ. Απαγόρευση λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής μπορεί να θεωρηθεί μια απεργία εκπαιδευτικών.»

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών είναι υπόλογες για τη μη κήρυξη απεργίας όλο αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές εκπαιδευτικών και μαθητών και συντρίβει τα δικαιώματά μας. Είναι υπόλογες και γιατί έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην απάτη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ας μας που τώρα όλοι αυτοί των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ ποιος είναι «δίπλα στα παιδιά».

Οι μαθητές αγωνίζονται για λογαριασμό όλου του λαού! Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Να μην επιτρέψουμε την τρομοκράτησή τους.

Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως – δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων.

Να βγούμε και οι εκπαιδευτικοί στον αγώνα! Γενικές συνελεύσεις!

ΑΥΡΙΟ – Πέμπτη 1/10- συμμετοχή στη ΣΤΑΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ και στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Οι αγώνες δεν τιμωρούνται, δεν αναπληρώνονται! ΑΜΕΣΗ δραστική μείωση της ύλης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο καιρός την Πρωτομαγιά
Σήμερα Κυριακή με βροχή και κρύο αλλά από αύριο Δευτέρα έρχεται καλοκαιράκι με 30 βαθμούς Κελσίου
Καιρός: Από το «χειμωνιάτικο» σκηνικό… σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες μέσα σε λίγες ημέρες
Σήμερα Κυριακή με βροχή και κρύο αλλά από αύριο Δευτέρα έρχεται καλοκαιράκι με 30 βαθμούς Κελσίου
lidl008_0.jpg
Ανάκληση τροφίμου ευρείας κυκλοφορίας από τη Lidl: Προειδοποίηση για τους καταναλωτές
Aνάκληση τροφίμου ευρείας κυκλοφορίας - Σημαντική προειδοποίηση για την ασφάλεια των καταναλωτών εξέδωσε η Lidl στη Γαλλία
Ανάκληση τροφίμου ευρείας κυκλοφορίας από τη Lidl: Προειδοποίηση για τους καταναλωτές
Καρκίνος Παχέος Εντέρου
Καρκίνος παχέος εντέρου στους νέους: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;
Πρόσφατη μελέτη ρίχνει φως όχι μόνο στην έκταση του φαινομένου, αλλά και στους παράγοντες που συνδέονται με τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.
Καρκίνος παχέος εντέρου στους νέους: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;