Thumbnail
«Να βγούμε και οι εκπαιδευτικοί στον αγώνα. Γενικές συνελεύσεις», ζητούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

«Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως εκπαίδευση», «κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις». Αυτό σημειώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, προτείνοντας απεργία ενάντια στα όσα προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ επισημαίνουν ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις

Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως - Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων

Με μάθημα το Σάββατο και τις αργίες και με υποχρεωτική εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» επιχειρεί η κυβέρνηση να καταστείλει τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Μια μόλις μέρα μετά την γνωστοποίηση της ύλης των εξετάσεων – μέσα στην κάψουλα της εικονικής κανονικότητας. Είναι μια δέσμη των «μέτρων πέραν της πειθούς», όπως προανήγγειλε ο ιερέας της πέτσινης ενημέρωσης Πέτσας. Θα ακολουθήσουν τα άλλα γνωστά: καταστολή με ΜΑΤ, εισαγγελείς, μαθητοδικεία, «αγανακτισμένοι γονείς».

Όσο για την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» αρκεί να παραθέσουμε απόσπασμα προκήρυξής μας από τον Απρίλη.

«Η εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευση θα αποτελέσει μέσο καταστολής αγώνων αλλά μέχρι και απεργοσπαστικός μηχανισμός. Απρόβλεπτο -και παράνομο για την κυβέρνηση- γεγονός μπορεί να αποτελέσει μια μαθητική κατάληψη είτε μια απεργία στα ΜΜΜ. Απαγόρευση λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής μπορεί να θεωρηθεί μια απεργία εκπαιδευτικών.»

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών είναι υπόλογες για τη μη κήρυξη απεργίας όλο αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές εκπαιδευτικών και μαθητών και συντρίβει τα δικαιώματά μας. Είναι υπόλογες και γιατί έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην απάτη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ας μας που τώρα όλοι αυτοί των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ ποιος είναι «δίπλα στα παιδιά».

Οι μαθητές αγωνίζονται για λογαριασμό όλου του λαού! Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Να μην επιτρέψουμε την τρομοκράτησή τους.

Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως – δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων.

Να βγούμε και οι εκπαιδευτικοί στον αγώνα! Γενικές συνελεύσεις!

ΑΥΡΙΟ – Πέμπτη 1/10- συμμετοχή στη ΣΤΑΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ και στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Οι αγώνες δεν τιμωρούνται, δεν αναπληρώνονται! ΑΜΕΣΗ δραστική μείωση της ύλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρακερ
Τραγανά μίνι κράκερ με τυρί: Το πιο εύκολο σνακ με μόλις 4 υλικά
Αν ψάχνεις μια γρήγορη, πιο υγιεινή και σίγουρα πιο νόστιμη λύση από τα έτοιμα σνακ του σούπερ μάρκετ, αυτά τα μικρά τυρένια κράκερ είναι ό,τι πρέπει.
Τραγανά μίνι κράκερ με τυρί: Το πιο εύκολο σνακ με μόλις 4 υλικά
φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Σπαρακτική καταγγελία φοιτητή: «Μου μένουν μόλις 7 μαθήματα και με πετούν έξω από την εστία»
«Δεν έχω ξεπεράσει το ν+3, πού θα μένω και πώς θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου;» - Κραυγή απόγνωσης φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης
Σπαρακτική καταγγελία φοιτητή: «Μου μένουν μόλις 7 μαθήματα και με πετούν έξω από την εστία»
σχολείο
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Διαθέσεις στο σκοτάδι» - Όταν η εκπαίδευση λειτουργεί με κανόνες του 1950
Όταν εκπαιδευτικοί με υψηλότερη μοριοδότηση δεν τοποθετούνται σε κοντινά σχολεία, ενώ άλλοι με λιγότερα μόρια ευνοούνται, τότε δεν πρόκειται για...
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Διαθέσεις στο σκοτάδι» - Όταν η εκπαίδευση λειτουργεί με κανόνες του 1950