sxoleio
Ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της Αττικής

Ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που αφορά εκπαιδευτικό καταγράφεται σε σχολείο της Αττικής, με τη Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας να καταγγέλλει τόσο τη στάση του ΕΟΔΥ όσο και αυτή του υπουργείου Παιδείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «τη Δευτέρα λοιπόν θα έρθουν οι μαθητές να πάρουν τα βιβλία τους σε ένα σχολείο χωρίς μάσκες και αντισηπτικά (σε κανένα δεν έχουν έρθει), ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας και με πιθανά θετικά κρούσματα κάποιων καθηγητών του ή και μαθητών. Και όλα να ανάγονται στην προσωπική ευθύνη».

Αναλυτικά η καταγγελία της Ζ' ΕΛΜΕ:

Για σημερινό επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού σε σχολείο της περιοχής μας (Καισαριανή) η απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν η εξής:

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο πρέπει να εξεταστούν οι πιο στενές επαφές του κρούσματος στο χώρο του σχολείου (με δικά τους έξοδα) και οι υπόλοιποι καθηγητές δεν χρειάζεται να διακόψουν την προσέλευσή τους στο σχολείο, ούτε να κάνουν τεστ, παρά μόνο αν εκδηλώσουν συμπτώματα!

Τη Δευτέρα λοιπόν θα έρθουν οι μαθητές να πάρουν τα βιβλία τους σε ένα σχολείο χωρίς μάσκες και αντισηπτικά (σε κανένα δεν έχουν έρθει), ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας και με πιθανά θετικά κρούσματα κάποιων καθηγητών του ή και μαθητών. Και όλα να ανάγονται στην προσωπική ευθύνη.

Είναι μεγάλη η αγωνία και η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών. Νιώθουν ότι τιμωρούνται και ότι φορτώνονται αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν.

Καταγγέλλουμε τους αρμόδιους φορείς και τους καθιστούμε υπεύθυνους για ό, τι συμβεί από τώρα και στο εξής.

Απαιτούμε

  • Τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων με τις οποίες ήρθε σε επαφή ο συνάδελφος.
  • Αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του ελέγχου όλων  των εκπαιδευτικών της.
  • Απολύμανση του σχολικού χώρου από συνεργεία του δήμου.
  • Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα σχολεία.
  • Προληπτικά τεστ σε καθηγητές και μαθητές όλων των σχολικών μονάδων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Να ανοίξουν τα σχολεία με αντισηπτικά, μάσκες και επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές.
  • Να λειτουργήσουν τα τμήματα με 15 μαθητές. 
  • Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων και δομών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leiden rankingggg.jpg
Το Πανεπιστήμιο Πατρών στις κορυφαίες θέσεις της CWTS Leiden Ranking Open Edition 2025
Αξιοσημείωτη είναι η διάκριση του Πανεπιστημίου Πατρών στο διεθνές σύστημα CWTS Leiden Ranking Open Edition 2025, όπου καταλαμβάνει την 3η θέση στην...
Το Πανεπιστήμιο Πατρών στις κορυφαίες θέσεις της CWTS Leiden Ranking Open Edition 2025
σχολε
Στα Βορίζια εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
Εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι στα Βορίζια - Διευθυντής ΠΕ Ηρακλείου: «Πρέπει να βρούμε τρόπο να ανοίξει το σχολείο»
Στα Βορίζια εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία