Να καταργηθεί στην πράξη η εγκύκλιος για τις τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά
Ανακοίνωση των αιρετών ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου για την εγκύκλιο τοποθέτησης σε λειτουργικά κενά

Με την εγκύκλιο 102027/ΓΔ5 της 30/7/2020 το ΥΠΑΙΘ ζητάει από τα ΠΥΣΔΕ και τα ΠΥΣΠΕ να έχουν ολοκληρώσει τις υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν στα λειτουργικά κενά μέχρι τις 14 Αυγούστου. Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, που εγείρει σημαντικά ζητήματα ηθικής και νομικής τάξης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου περιφρονεί τον θεσμικό ρόλο των συλλόγων διδασκόντων, αδιαφορεί αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι θα ενημερωθούν εγκαίρως, κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι ο αριθμός των τμημάτων και των μαθητών δεν θα είναι ακόμα έγκυρος.

Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, δεκάδες τοπικές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, πολλοί αιρετοί, ακόμα και οι υπάλληλοι του Υπουργείου έχουν αναδείξει αυτά τα ζητήματα και απαιτούν την ανάκληση της εγκυκλίου. Το Υπουργείο προς το παρόν, όπως το συνηθίζει, κλείνει τα αυτιά στις διαμαρτυρίες και τα μάτια στην πραγματικότητα. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΜΕΙΣ. ΑΥΤΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!

Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω: Η δυναμική αντίδραση των συναδέλφων! Πιστεύουμε πως θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα εάν με την παρουσία μας, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ, δεν επιτρέψουμε στο ΠΥΣΔΕ να εφαρμόσει αυτή την απαράδεκτη εγκύκλιο.

Επίσης καλούμε τον Προϊστάμενο Δ.Δ.Ε. και τα μη αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ να αρνηθούν την εφαρμογή της έτσι κι αλλιώς παράνομης εγκυκλίου.

Είναι καιρός να αρχίσουν οι εκπαιδευτικοί να δείχνουν πως ο εμπαιγμός και η αλαζονεία έχουν και τα όριά τους!

Αιρετοί ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4