Thumbnail
Ανακοίνωση

Είναι φανερό , ότι η κυβέρνηση με τη στάση της, υποσκάπτει τη λειτουργία και την αποδοτικότητα του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Ένα μέτρο το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και των αναγκών των νησιωτών για μετακινήσεις, καλύπτοντας μεταφορικό κόστος που για χρόνια επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά και οι παραγωγικοί φορείς των νησιών, λόγω των χειρισμών του υπουργείου Ναυτιλίας, έχει υποπέσει σε καθεστώς αδράνειας.

Τελευταία υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες των νησιωτών άλλα και όλων των επαγγελματιών δικαιούχων του μέτρου (καθηγητών, δασκάλων, γιατρών, εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, κτλ), για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επιστροφή των χρημάτων τους από πραγματοποιημένα ταξίδια.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν είναι κοινωνικό επίδομα. Αποτελεί μια ενίσχυση που ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα των νησιωτών για εξισορρόπηση του κόστους μετακίνησης τους και μείωση του ανταγωνιστικού μειονεκτήματος των επιχειρήσεων τους και βασίζεται στην επιταγή του Συντάγματος για ίσες ευκαιρίες στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Απαιτούμε λοιπόν τη διατήρηση του ευεργετικού αυτού μέτρου για τους νησιώτες και την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων όπως αυτό γίνονταν και στο παρελθόν. Καλούμε τις νησιωτικές ΕΛΜΕ να συστρατευτούν σε αυτό το αίτημα και την ΟΛΜΕ να  το προωθήσει το συντομότερο δυνατό προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιατρική σχολή Αθηνών
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς
ΙΣΑ, φοιτητές ιατρικής και νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεση απόσυρση της ρύθμισης που «κόβει» τις σπουδές για στράτευση
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη
New York Times: Το Ιράν ετοιμάζεται για την επίθεση των ΗΠΑ - Οι οδηγίες Χαμενεΐ, τα σχέδια διαδοχής και η μετακίνηση των βαλλιστικών πυραύλων
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη