golearn-engl_970-250
Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΟΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από την πρώτες ημέρες της αναγγελίας της έναρξης της εξ αποστάσεως διδασκαλίας , είχαμε  τονίσει  την ανάγκη να ανταποκριθεί το Υπουργείο με ένα σοβαρό σχεδιασμό στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών που σηκώνουν  στις πλάτες τους χωρίς υποστήριξη τη συνέχιση των παιδαγωγικών και διδακτικών λειτουργιών του σχολείου.

Είχαμε παράλληλα επισημάνει την έλλειψη προετοιμασίας σε επίπεδο  δομών, μέσων  και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αλλά και την  προσπάθεια του Υπουργείου να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις διαδοχικές ασαφείς και ασυνάρτητες οδηγίες του Υπουργείου σχετικά με την καταγραφή του εξοπλισμού φορητών υπολογιστών/συσκευών επιβεβαιώνουν τις παραπάνω διαπιστώσεις.

Ειδικότερα:

  • Με εγκύκλιο του στις 7/4/2020  καλεί τους Διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας –και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες και χωρίς να ορίζονται τα κριτήρια και ο τρόπος της διερεύνησης - να καταγράψουν τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών σε βασικό εξοπλισμό «προκειμένου να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους..»
  • Στις 9/4/2020, με νέα εγκύκλιο ανακαλείται ουσιαστικά η παραπάνω οδηγία και δίνονται «διευκρινίσεις», σύμφωνα με τις οποίες «η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)» Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη καταγραφή δεν έχει να κάνει  με έκτακτη χρηματοδότηση των σημερινών ιδιαίτερων αναγκών, αλλά «σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης  βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων…»
  • Την ίδια ημέρα δεύτερη  –άτυπη οδηγία  διευκρινίζει την πρώτη αναφέροντας ότι  τα στοιχεία δεν αφορούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ότι η αναλογία θα πρέπει να είναι μία συσκευή ανά 45 (ή σε άλλες περιπτώσεις ανά  50) μαθητές.

  Οι συνεχείς αντιφάσεις και παλινωδίες  από την πλευρά του Υπουργείου καταδεικνύουν την  προφανή αδυναμία της ηγεσίας του να χειριστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και να αρθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων.

Καλούμε για μία ακόμη φορά το Υ.ΠΑΙ.Θ.:

  • Να δείξει στοιχειώδη σοβαρότητα και να τιμήσει με ένα οργανωμένο και σοβαρό σχεδιασμό την τεράστια προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουν ζωντανή  την με ουσιαστικές επαναλήψεις  μαθησιακή-εκπαιδευτική λειτουργία.
  • Να σταματήσει τον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος.
  • Να καλύψει άμεσα όλες τις ανάγκες μαθητριων-ών και εκπαιδευτικών σε φορητές συσκευές και σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Η κυβέρνηση «κατάφερε» να βρει τρόπους, ακόμα και σε μια νύχτα με ΠΝΠ,   να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργοδοτών χαρίζοντας  εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοκαναλάρχες. Δεν τολμά να ικανοποιήσει το ελάχιστο και αυτονόητο αίτημα των εκπαιδευτικών συνδικάτων, της ΑΣΓΜΕ και των μαθητών: να συμμετέχουν ΟΛΑ τα παιδιά “ισότιμα” στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές να σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να εμπαίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ το αίτημα για ένα δωρεάν tablet σε κάθε μαθητή και δωρεάν σύνδεση στο Internet!

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Πάνω από 80.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών την περασμένη χρονιά, στην πλειονότητά τους από συνθετικές ουσίες, όπως η φαιντανύλη
Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ
Τραγωδία χθες το απόγευμα στο Χαλάνδρι, όπου ένα κοριτσάκι 8 ετών βρήκε φρικτό θάνατο μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, πιθανόν από θερμοπληξία. Το τραγικό...
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ