Σοβαρά κτιριακά προβλήματα σε σχολεία της Ηλιούπολης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την Τρίτη 28/1 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ζ΄ΕΛΜΕ με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ηλιούπολης (1ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ε.Κ.).

Τα θέματα που έθεσε η Ζ ΕΛΜΕ ήταν τα εξής:

1.Τα σοβαρά κτιριακά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ηλιούπολης (μετά και τα τελευταία περιστατικά σε τρία απ` αυτά, όπου έπεσαν σοβάδες), που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων σε αυτά καθώς και την απουσία σε ορισμένα απ` αυτά κατάλληλων υποδομών για ΑΜΕΑ.

2. Η ασφάλεια των σχολείων:  Η έλλειψη συστημάτων συναγερμού,  ιδιαίτερα σε εργαστηριακούς χώρους, θέτει σε κίνδυνο το μηχανολογικό εξοπλισμό των σχολείων. Τονίσαμε επίσης την ανάγκη πρόσληψης ημερήσιων και νυχτερινών σχολικών φυλάκων, οι οποίοι, παρά την επαναπρόσληψή τους το 2015, ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν στο σύνολό τους.

3. Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα αλλά και για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών (ψυχολόγοι)

 Οι Διευθυντές των σχολείων τοποθετήθηκαν σχετικά με τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους εκ των οποίων, άλλα απαιτούν άμεση αντιμετώπιση ενώ υπάρχουν κι εκείνα που μπορούν να ενταχθούν στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στον προγραμματισμό που έχει γίνει για την επίλυση των προβλημάτων μέχρι και το 2021. Δεσμεύτηκε για την επίλυση των πιο κρίσιμων  μέχρι το Πάσχα και για την ένταξη των υπολοίπων στον προγραμματισμό μέχρι το 2021. Κατά τη συζήτηση που έγινε, δόθηκε η προτεραιότητα στα έργα που αφορούν σε σχολεία που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα κτιριακά προβλήματα (1ο Γυμνάσιο - 1ο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κλπ), ώστε να καταστεί ασφαλής η φοίτηση των μαθητών και η εργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα οξυμένα προβλήματα που αναφέρθηκαν, όπως η παλαιότητα κάποιων σχολείων καθώς και η έλλειψη συντήρησης για σειρά ετών, για να λυθούν προϋποθέτουν μεγάλη οικονομική δαπάνη. Προτείναμε  στο Δήμο να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το υπουργείο ώστε  να προχωρήσουν τα έργα.

Ξεκάθαρο επίσης είναι ότι η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν του επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση ακόμα και στην αντιμετώπιση μικρότερων καθημερινών προβλημάτων. Ζητήθηκε από το Δήμο να απαιτήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες.

Εκπροσωπώντας τη Ζ΄ ΕΛΜΕ, τονίσαμε την πρόθεσή μας να βρεθούμε στο πλευρό του Δήμου σε οποιαδήποτε διεκδίκηση αφορά στα παραπάνω, αλλά και την απόφασή μας να συζητάμε σε τακτικά διαστήματα σχετικά με την πορεία των εργασιών για τις οποίες ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε με χρονοδιάγραμμα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ2210
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Η 24χρονη έπεσε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο "Τζάνειο"
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Στρατηγική συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Σύμφωνο Συνεργασίας για την έρευνα και τη διεθνή κινητικότητα – Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Διπλού Μεταπτυχιακού στη Βιοϊατρική Μηχανική
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών