Ηλεία: Σταματήστε να μας εμπαίζετε, φτιάξτε επιτέλους το δρόμο «καρμανιόλα»
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν τη ζωή τους στις τάξεις και στα σχολεία. Δεν μπορούν όμως να δίνουν και το αίμα τους στις τεράστιες μετακινήσεις καθημερινά και επί χρόνια. Το φονικό δυστύχημα μετά το κουραστικό σχολείο στο δρόμο του μαρτυρίου, όπως η Πατρών-Πύργου, αναδεικνύει, εκτός από το χαμό 2 συναδέλφων και τον τραυματισμό άλλων 2, όλο το εργασιακό ζήτημα των εκπαιδευτικών (που έχει και εκπαιδευτικές βεβαίως απολήξεις).

Στην εποχή των μνημονίων η αθλιότητα παράγινε: έπεσε κατά μέσο ορο ο μισθός περί το 45%, δεν έγινε ακόμα κανένας μόνιμος διορισμός από το 2010 (μόνο υποσχέσεις ελάχιστων), μειώθηκαν οι συντάξεις (όπως σε όλους) και δεν λειτουργεί όλο το σύστημα υπηρεσιακών μεταβολών: κάλυψη των οργανικων κενών με μεταθέσεις και διορισμούς, γήρανση του διδακτικού προσωπικού, αύξηση του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, αύξηση των μαθητών στα τμήματα, κλείσιμο σχολικών τμημάτων, σχολείων και εκπαιδευτικών δομών, έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας για την ελάφρυνση του άγχους του πλέγματος γονιών-μαθητών (άρα αύξηση του εκπαιδευτικού στρες),

Οι εκπαιδευτικοί, δέχονται καθημερινά μεγάλη πίεση, είναι πολλοί οι συνάδελφοι που εργάζονται  σε πάνω από 2 σχολεία την εβδομάδα, οι μεταθέσεις ελάχιστες και οι μακρινές μετακινήσεις συνεχίζονται επί δεκαετίες αφού αδυνατούν να συντηρούν  δύο και τρία νοικοκυριά, οι αποσπάσεις με το σταγονόμετρο, σχεδόν εξάλειψη των οδοιπορικών και η συντήρηση των προσωπικών ΙΧ στις πλάτες των ελάχιστα αμειβόμενων, σε δρόμους «καρμανιόλες».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση

  • Κίνητρα να συνταξιοδοτηθεί το γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να πάμε σε μαζικές μεταθέσεις, βελτιώσεις και εν γένει «Υπηρεσιακες Μεταβολές».
  • Μαζικές αποσπάσεις σε όσους είναι μακριά από τον τόπο τους για πολλά χρόνια εκεί που ζουν με την οικογένειά τους.
  •  Άμεση επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στην πριν του 2013 κατάσταση. Άμεση μείωση των μαθητών στα τμήματα.
  • Καμία μετακίνηση πέραν των 2 σχολείων. Αποζημίωση για κάθε μετακίνηση σε άλλο σχολείο και μείωση του  διδακτικού ωραρίου, αν συμβαίνει.
  • Ο χρόνος μετακίνησης να υπολογίζεται στο εργασιακό ωράριο. Καμία μετακίνηση σε άλλο σχολικό συγκρότημα την ίδια ημέρα.
  • Τα θλιβερά αυτά περιστατικά να χαρακτηρίζονται εργατικά ατυχήματα όταν οι συνάδελφοι μετακινούνται εκτός της έδρας κατοικίας τους ή σε 2 και πάνω σχολεία εντός έδρας την ίδια ημέρα.
  • Η συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου πέραν τους ενός σχολείου να γίνεται με κριτήρια που θα μειώνουν τις μετακινήσεις και τις αποστάσεις.

Ο ΔΡΟΜΟΣ

Όσον αφορά το δρόμο «καρμανιόλα» απαιτούμε την άμεση υλοποίηση του έργου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό -  Τσάκωνα  χωρίς διόδια.

Να σταματήσουν επιτέλους να μας εμπαίζουν οι πολιτικές ηγεσίες που εδώ και δεκαετίες αντί να φτιάξουν το δρόμο προσπαθούν να ρυθμίσουν τα συμφέροντα των εργολάβων.

Αυτή η απαράδεκτη εγκληματική πολιτική του κόστους - οφέλους, με την οποία σχεδιάζει τα έργα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η βασική αιτία ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Καρφί δεν τους καίγεται για την ασφαλή και οικονομική μετακίνηση του λαού και των εργαζομένων της περιοχής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες με στόχο να κρατάμε διαρκώς στην επικαιρότητα το θέμα του δρόμου Πάτρα - Πύργος σε συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς της Ηλείας και Αχαΐας.

 

Ξεκινήσαμε με παράσταση στην Περιφερειακή  Δ/νση  εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις άλλες ΕΛΜΕ της Περιφέρειας (Εκδόθηκε δελτίο τύπου 17/01/2020)

 

Συνεχίζουμε με α) παράσταση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 22/01/2020 στις 14:00 β) συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στις 23/01/2020 στις 13:30 και γ) με κινητοποιήσεις.

 

Πύργος 19/01/2020

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαξίμου
Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού – Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη
Οικονομία, διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στην ατζέντα – Ποια νομοσχέδια εξετάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου
Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού – Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη
mprokolo
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
Αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερη πέψη – γιατί αξίζει να το βάλετε στο πιάτο σας
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία