Thumbnail
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ καταγγέλλει την τελική επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου.

Η πρόταση της Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά δεν έρχεται από το πουθενά. Η δίκης της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων τράβηξε πάνω από 6 χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών. 

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη Εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε, αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων).

Ουσιαστικά η Εισαγγελέας αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι «Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

Αυτή της η στάση δείχνει ουσιαστικά την πρόθεση της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρόταση της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών.

Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλάκις αποδείχτηκε και στην δίκη, από πόσο ψηλά απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης, έχουμε χρέος όλοι οι εκπαιδευτικοί με αμείωτη ένταση να ανοίξουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, να αποκαλύψουμε το ρόλο και το χαρακτήρα του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Να διδάξουμε στους μαθητές μας αξίες όπως συλλογικός αγώνας, αλληλεγγύη, ειρήνη, να μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να αναδείξουμε τις πραγματικές  αιτίες που γεννούν τον φασισμό και που δεν είναι άλλες από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.

Τώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες μαζί με τους μαθητές μας για την απομόνωση και αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου των ναζιστών.

Όλοι οι εργαζόμενοι εντείνουμε την επαγρύπνηση και τον αγώνα μας για την απομόνωση των φασιστών παντού αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

                                                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

cinema.jpg
«Παράθυρα στον κόσμο»: Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κορυδαλλόυ μιλούν μέσα από την τέχνη
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι ποικίλες δράσεις, οι δημιουργίες και το όραμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μέσα από αφιερώματα,...
«Παράθυρα στον κόσμο»: Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κορυδαλλόυ μιλούν μέσα από την τέχνη
mitsotakis
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
Στρατηγική συμμαχία για την παιδεία και το περιβάλλον: Συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Yale
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
thrania
Απαράδεκτες συνθήκες στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών: Φίδια και τρωκτικά στο προαύλιο των παιδιών
«Διαδραστικά μαθήματα» για τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας στο 23ο Δημοτικό Σχολείο
Απαράδεκτες συνθήκες στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών: Φίδια και τρωκτικά στο προαύλιο των παιδιών
μυκονος
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί
Σοβαρές καταγγελίες κατά εκπαιδευτικού στη Μύκονο – Ένα κλίμα φόβου και καταπίεσης στο λύκειο του νησιού
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί