Καταγγελία των Συλλόγων Γονέων και Καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Χανίων για την αναίτια κακοποίηση μαθητή από αστυνομικούς
Ανακοίνωση για το περιστατικό, λίγο μετά τη λήξη της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Χανιά

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων και ο Σύλλογος των Καθηγητών του σχολείου, σε κοινή συνεδρίαση, ενημερώθηκαν για την αναίτια σύλληψη και κακοποίηση ενός μαθητή του λυκείου στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2019, από αστυνομικούς με πολιτικά και χωρίς να αποκαλύψουν την ιδιότητά τους.

Η συγκεκριμένη βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι σε ένα παιδί, παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας.

Οι Σύλλογοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον μαθητή και την οικογένειά του και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των συγκεκριμένων αστυνομικών υπαλλήλων, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Γονείς και μαθητές καταγγέλλουν ωμή αστυνομική βία σε βάρος 17χρονου μετά την πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο στα Χανιά