ΕΛΜΕ Καστοριάς: Συμπαράσταση στους συναδέλφους του 1ου ΓΕ.Λ. Γέρακα

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του Συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Γέρακα με την κατάθεση  προσωπικών  μηνύσεων  εναντίον του, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην μαθητική παρέλαση της  28ης Οκτωβρίου του 2018 .

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμβάντων στοχοποίησης, ύβρεων και απειλών που δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου από τον Νοέμβριο του 2018, που ακολούθησαν τη διαστρέβλωση και την αξιοποίηση του γεγονότος από ΜΜΕ και άλλους κύκλους, για δήθεν πατριωτικούς σκοπούς.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς εκφράζει με απόλυτο τρόπο τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο σύλλογο διδασκόντων, η ομόφωνη απόφαση του οποίου σχετικά με το περιστατικό, στόχο είχε την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής ζωής και της τήρησης των κανόνων που την διέπουν.
          Η ποινικοποίηση των διαδικασιών της λήψης απόφασης από τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου  ΓΕ.Λ. Γέρακα στρέφεται ενάντια στη δημοκρατική  λειτουργία του σχολείου, επιχειρεί να καλλιεργήσει το μίσος και το διχασμό ανάμεσα στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως προσβάλλει και αμφισβητεί τον ίδιο τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του λειτουργήματός μας. Η προσπάθεια να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της σχολικής ζωής και της σχέσης των παραγόντων της από τις αίθουσες του σχολείου στις αίθουσες των δικαστηρίων, δεν θα περάσει.

Ταυτόχρονα σχετικά με την προσπάθεια αξιοποίησης του γεγονότος από ακροδεξιούς, εθνικιστικούς κύκλους, δηλώνουμε ως εκπαιδευτικοί ότι έχουμε χρέος να διδάξουμε την επιστημονική και ιστορική αλήθεια, να αποτρέψουμε τους μαθητές μας να πέσουν θύματα του φασισμού, να καταπολεμήσουμε τη ξενοφοβία, να αντιμετωπίσουμε αλυτρωτισμούς, το μίσος απέναντι στον συνάνθρωπο, να αποτρέψουμε να χυθεί δηλητήριο στις ψυχές των μαθητών μας. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί καθηγητές-μαθητές-γονείς για ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλους, που θα προάγει τη δημοκρατία και την ισότητα προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης  της σχολικής λειτουργίας,  την επιδίωξη  καλλιέργειας μισαλλοδοξίας και φανατισμού στο σχολείο και στην κοινωνία.

Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς τους να καταδικάσουν τις ενέργειες εκφοβισμού και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα τους.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ποινική και διοικητική δίωξη των συναδέλφων.

Η Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet