Ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ Αθήνας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2 στις 2μ.μ. ΚΑΝΔΑΝΟΥ 17, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (πλησίον Νοσ. Ερυθρού)

Συμμετέχουν ΕΛΜΕ και σύλλογοι Π.Ε της Α΄ Αθήνας

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ Ε.Ε.Α.

Απαιτούμε από την  κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του ν.  4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α/12-06-2018), για τις «Νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης» και να αποσύρει την   εγκύκλιο 220703/Δ3, που στάλθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες στις 21/12/2018. Βάσει της εγκυκλίου το Υπουργείο καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να συγκροτήσουν τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης που αναλαμβάνουν την ευθύνη να κάνουν την πρώτη διάγνωση (;) και να διαμορφώσουν κι εφαρμόσουν βραχύχρονα Εξατομικευμένα Προγράμματα Εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.) σε μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης! Τα ΚΕ.ΣΥ ασχολούνται με το παιδί μετά την αποδοχή της αποτυχίας του Ε.Π.Ε από την ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και τη σύνταξη σχετικής αιτιολογημένης έκθεσης προς το ΚΕΣΥ από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Απαιτούμε:

• Την κατάργηση του νόμου 4547/18. Απόσυρση της εγκυκλίου 220703/Δ3 για τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης στις σχολικές μονάδες.
  • Την πλήρη στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με όλο τα απαραίτητο προσωπικό και τη δημιουργία όλων των αναγκαίων διεπιστημονικών δομών που απαιτούνται, ώστε να γίνεται έγκαιρα - και με τον επιστημονικά ορθό τρόπο - η διαδικασία της έγκαιρης διάγνωσης, της αξιολόγησης και κατ΄ επέκταση της υποστήριξης των μαθητών με ειδικές ανάγκες και των σχολικών μονάδων. Απρόσκοπτη πρόσβαση της οικογένειας, χωρίς τα προαπαιτούμενα που ορίζει ο νέος νόμος για τις δομές.
  • Παράλληλη στήριξη για κάθε μαθητή που την χρειάζεται με βάση τη διάγνωσή του.
  • Στελέχωση των σχολείων με το απαιτούμενο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό για την συστηματική υποστήριξη των μαθητών.

Καλούμε:

• Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης, γιατί στην πράξη θα λειτουργήσουν σαν το άλλοθι για την πολιτική υποβάθμισης της Ειδικής Αγωγής. Όπου έχουν αποφασιστεί αυτές οι ομάδες πρέπει να μείνουν ανενεργές. Για αυτόν το λόγο κηρύσσουμε   αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά τις ομάδες αυτές.
  • Τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να καλύψουν συνδικαλιστικά, με όλα τα μέσα, τα Σωματεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων, ώστε να μη συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης.

Διεκδικούμε:

Διαχρονικά, με τους πρόσφατους αγώνες μας και με την κλιμάκωσή τους στο επόμενο διάστημα, στελέχωση όλων των αναγκαίων δομών Ειδικής και Γενικής Αγωγής με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και του αναγκαίου αριθμού ΕΕΠ και ΕΒΠ για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στη γενική και ειδική αγωγή, με μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3