Εκδήλωση για την επέτειο 60 ετών από την ίδρυση της ΟΙΕΛΕ, 14/12

Αύριο, Παρασκευή 14/12, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση της ΟΙΕΛΕ για τα 60 χρόνια της λειτουργίας της στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Την εκδήλωσή μας θα τιμήσουν ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ιστορικά στελέχη της ΟΙΕΛΕ και πλήθος συναδέλφων από όλη την Ελλάδα.

Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα του κλαδικού ινστιτούτου ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ για το προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού και τις στάσεις και τις αντιλήψεις του για την ιδιωτική εκπαίδευσης, το χώρο εργασίας του και για το συνδικαλιστικό κίνημα. Με δείγμα 1200 περίπου ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας πρωτογενή ερευνητική εργασία που έχει διεξαχθεί σε επίπεδο ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για το πολύ ισχυρό επιστημονικό προφίλ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, για το βαθμό ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία, για το βαθμό δημοκρατικής λειτουργίας στο ιδιωτικό σχολείο, την υποστήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες κ.λπ.

Επίσης, θα παρουσιαστεί εικοσάλεπτο επετειακό βίντεο βασισμένο στο πλούσιο αρχείο της Ομοσπονδίας, της ΕΡΤ και σε αρχειακό υλικό που ευγενικά μας παραχώρησαν παλιά στελέχη της ΟΙΕΛΕ.

Τέλος, θα τιμηθούν τα εν ζωή ιστορικά στελέχη της Ομοσπονδίας, ενώ θα γίνει ειδική μνεία στους θανόντες που σημάδεψαν με τον αγώνα τους τον κλάδο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από livestreamingστην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

best of network

σχετικά άρθρα

Καναδάς: Βιντεοσκόπησαν τη «διαθήκη» τους και αυτοκτόνησαν δύο έφηβοι που καταζητούνταν για δολοφονίες
Καναδάς: Βιντεοσκόπησαν τη «διαθήκη» τους και αυτοκτόνησαν δύο έφηβοι που καταζητούνταν για δολοφονίες
Φέρονται ότι σκότωσαν 64χρονο καθηγητή βοτανολογίας, 23χρονο Αυστραλό τουρίστα και την 24χρονη φίλη του από τις ΗΠΑ
Καναδάς: Βιντεοσκόπησαν τη «διαθήκη» τους και αυτοκτόνησαν δύο έφηβοι που καταζητούνταν για δολοφονίες