Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από εκπαιδευτικούς του σχολείου πως ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης ενέκρινε για την Α΄ Γυμνασίου μόνο τη λειτουργία δύο τμημάτων.
Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων τα κριτήρια για τη λειτουργία των τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου είναι τρία: η ύπαρξη υποδομών, το προσωπικό και οι αιτήσεις των μαθητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύουν και τα τρία.
Με την απόφαση αυτή ο Περιφερειακός Δ/ντής στερεί τη δυνατότητα να λάβουν μουσική παιδεία παιδιά, τα οποία το έχουν αιτηθεί. Με 61 αιτήσεις μαθητών είναι προφανές πως δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση τριών τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.
Ως γονείς δεν δεχόμαστε εκπτώσεις. Γνωρίζουμε πως η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών. Όμως ο κ. Γκούσης έχει και προσωπική ευθύνη. Δυστυχώς για το Μουσικό Σχολείο τον τελευταίο χρόνο οι αποφάσεις του και η ανοχή του έχουν παίξει αρνητικό ρόλο στη λειτουργία και στην πορεία του Σχολείου.
Ζητάμε την άρση της απόφασης για συγκρότηση ΜΟΝΟ 2 τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.
Μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να μορφώνονται και να έχουν τη δυνατότητα και την πρόσβαση στη μουσική παιδεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ