Thumbnail
Να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων» ζητά η ΟΛΜΕ

Να επανέλθει άμεσα ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής των μαθητών για την Α' Λυκείου και να μη συνυπολογιστεί ο βαθμός της Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων» και ο νόμος 4186/13 για το «νέο» Λύκειο, ζητά η ΟΛΜΕ. Εκπρόσωποι του ΔΣ της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη τύπου στα μεγάλα ποσοστά μετεξεταστέων που σημειώθηκαν φέτος και επισήμαναν τις πολλαπλές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» στο περιεχόμενο του Λυκείου, το οποίο θα απομακρυνθεί κι άλλο από τον παιδαγωγικό του ρόλο.

Είπαν ότι θα σπρώξει μαθητές στα φροντιστήρια είτε στην επαγγελματική κατάρτιση, ενώ αναφέρθηκαν στην παράλληλη απουσία όλων των υποστηρικτικών δομών προς τους μαθητές.

Κατήγγειλαν επίσης τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τις επερχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών, με εκπαιδευτικούς της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του
Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3 ετών παιδί σε τροχαίο – Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας
Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του
Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3 ετών παιδί σε τροχαίο – Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας