Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Λογοθεραπεία 2.0 – Τεχνολογία και Καινοτομία»

Συστήματα λογισμικού που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες και στοχεύουν στην υποστήριξη και τον εκσυγχρονισμό της λογοθεραπευτικής παρέμβασης, παρουσιάστηκαν στη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Λογοθεραπεία 2.0 – Τεχνολογία και Καινοτομία», την οποία διοργάνωσε στις 7 Μαρτίου 2026 το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας.

Οι εφαρμογές απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3–7 ετών με δυσκολίες λόγου και επικοινωνίας, καθώς και σε παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με στόχο την εκμάθηση των συναισθημάτων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δρ. Παύλος Χατζηγιαννάκογλου, ο οποίος παρουσίασε πρωτότυπα συστήματα λογισμικού λογοθεραπευτικής παρέμβασης, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τις καθηγήτριες Αρετή Οκαλίδου και Χριστίνα Συριοπούλου. Οι εφαρμογές βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο ανάπτυξης και αξιολόγησης, αναδεικνύοντας τη σημασία της σύνδεσης της επιστημονικής έρευνας με την πρακτική εφαρμογή.

Η ημερίδα προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον από επαγγελματίες λογοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς, μέλη ΔΕΠ πανεπιστημίων, συμβούλους ΕΑΕ, μέλη των ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και φοιτητές σχετικών επιστημονικών πεδίων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στη λογοθεραπευτική παρέμβαση.

Η ημερίδα, την  παρουσίαση και τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε η γραμματέας του ΔΔΠΜΣ, Αμαρυλλίς Παπαμιχαήλ, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το ΔΔΠΜΣ «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας» και τείνει πλέον να καθιερωθεί ως θεσμός. Μέσα από δράσεις εξωστρέφειας, το πρόγραμμα ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τις ανάγκες της επαγγελματικής πρακτικής και προωθεί τον επιστημονικό διάλογο γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της Λογοθεραπείας.

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελεί ένα σύγχρονο και δυναμικό πρόγραμμα σπουδών, που στοχεύει στην κατάρτιση εξειδικευμένων επιστημόνων στον τομέα των διαταραχών λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας. Απευθύνεται σε αποφοίτους συναφών επιστημονικών πεδίων που επιθυμούν να εμβαθύνουν στη μελέτη των διαταραχών επικοινωνίας και να αποκτήσουν σύγχρονες επιστημονικές και επαγγελματικές δεξιότητες σε έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα.

ημεριδα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελέφαντες
Τραγωδία σε σαφάρι: Οι ελέφαντες ποδοπάτησαν 75χρονο Αμερικανό επιχειρηματία, προκαλώντας τον θάνατό του.
Όταν η φύση αντεπιτίθεται: Η άλλη πλευρά του κυνηγιού μεγάλων θηραμάτων
Τραγωδία σε σαφάρι: Οι ελέφαντες ποδοπάτησαν 75χρονο Αμερικανό επιχειρηματία, προκαλώντας τον θάνατό του.
nekros_ekab
Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση μηχανής με ασθενοφόρο στο Αλιβέρι
Η απώλεια ενός παιδιού 17 ετών δεν είναι απλώς ένα ακόμη περιστατικό – είναι μια πληγή που ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την πρόληψη, την εκπαίδευση...
Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση μηχανής με ασθενοφόρο στο Αλιβέρι
Εξετάσεις
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 17.932 μαθητές στη «μάχη» των εξετάσεων
Εξετάσεις από τα 12: Ευκαιρία ή πρώιμος ανταγωνισμός για χιλιάδες μαθητές;
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 17.932 μαθητές στη «μάχη» των εξετάσεων