Σχολεία και βροχές: Δεν είναι ο καιρός «κακός»… είναι «ο κακός μας ο καιρός»!
Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή Πύργου επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο σε επικοινωνιακές εξαγγελίες και μεγαλόπνοους σχεδιασμούς γύρω από τα λεγόμενα «Ωνάσεια» σχολεία. Όμως το απλό δημόσιο σχολείο, εκεί όπου φοιτά η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών της πόλης, παραμένει χωρίς την αναγκαία φροντίδα, συντήρηση και θωράκιση. Οι προτεραιότητες είναι αποκαλυπτικές.

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν σήμερα τους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας έφεραν ξανά στην επιφάνεια μια σκληρή και επαναλαμβανόμενη αλήθεια: την τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών.

Σχολικές μονάδες πλημμύρισαν, προαύλια μετατράπηκαν σε αυτοσχέδιες «πισίνες», αίθουσες γέμισαν νερά, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν εν μέσω διδακτικής ημέρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ψυχολογία των μαθητών.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι στον 21ο αιώνα το δημόσιο σχολείο παραμένει εκτεθειμένο σε τέτοιες συνθήκες. Κτήρια που μπάζουν νερά, αυλές που πλημμυρίζουν με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση, υποδομές χωρίς στοιχειώδη αντιπλημμυρική προστασία. Αυτή η εικόνα δεν είναι απλώς εικόνα εγκατάλειψης. Είναι ζήτημα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή Πύργου επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο σε επικοινωνιακές εξαγγελίες και μεγαλόπνοους σχεδιασμούς γύρω από τα λεγόμενα «Ωνάσεια» σχολεία. Όμως το απλό δημόσιο σχολείο, εκεί όπου φοιτά η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών της πόλης, παραμένει χωρίς την αναγκαία φροντίδα, συντήρηση και θωράκιση.
Οι προτεραιότητες είναι αποκαλυπτικές.

Δεν μιλάμε για έργα βιτρίνας. Δεν μιλάμε για πολυτέλειες. Μιλάμε για στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

Κάθε φορά που βρέχει, δεν μπορεί η σχολική κοινότητα να ζει με τον φόβο αν «θα αντέξουν» οι υποδομές. Η προστασία των μαθητών δεν είναι ούτε επιλογή ούτε διαπραγματεύσιμη. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημών Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας απαιτεί:

  • Άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών σε όλες τις σχολικές μονάδες.

  • Ουσιαστικές παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών εγκαταστάσεων.

  • Συγκεκριμένο και δεσμευτικό σχέδιο πρόληψης, ώστε να μη γίνουμε ξανά θεατές του ίδιου επικίνδυνου έργου.

Οι ευθύνες δεν μπορούν άλλο να μετατίθενται. Το δημόσιο σχολείο αξίζει σεβασμό. Και πάνω απ’ όλα, αξίζει ασφάλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
ΥΠΑΙΘΑ: Για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους ελέγχους και τα ευρήματα της ΑΑΔΕ – ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
ΥΠΑΙΘΑ: Για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
Μιχ
Μιχαηλίδου: «Από τη Θεσσαλονίκη δείξαμε ότι η κοινωνική στέγαση γίνεται πράξη»
Η υπουργός, μαζί με τον πρωθυπουργό, επισκέφθηκαν διαμέρισμα στο οποίο στεγάζεται ωφελούμενος του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία»
Μιχαηλίδου: «Από τη Θεσσαλονίκη δείξαμε ότι η κοινωνική στέγαση γίνεται πράξη»