καισα
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα σχολικά κτίρια της Καισαριανής

Μια σημαντική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής σε συνεργασία με μαζικούς φορείς της περιοχής, με βασικό αίτημα την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια της πόλης.

Την αντιπροσωπεία των γονέων συνόδευσε η Αντιδήμαρχος Μαρία Αραχωβίτη, η οποία επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων, παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση από το κράτος.

Η ίδια τόνισε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο κράτος, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Σάββας Χιονίδης, εμφανίστηκε απρόθυμος να αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για τα αιτήματα των γονέων και της Δημοτικής Αρχής.
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων ήταν η κατ’ εξαίρεση τακτοποίηση των σχολικών κτιρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και η εκπόνηση προγράμματος χρηματοδότησης και αναβάθμισης της σχολικής στέγης.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η αρμοδιότητα για τα σχολικά κτίρια έχει μεταβιβαστεί εδώ και χρόνια στην αυτοδιοίκηση, καθιστώντας το ζήτημα θέμα τοπικών προτεραιοτήτων. Στην πράξη, αυτό σήμαινε ότι το κράτος αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τα προβλήματα που οι ίδιες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, όπως η ύπαρξη σχολείων χωρίς οικοδομικές άδειες, στοιχεία ιδιοκτησίας και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας συνέστησε στη Δημοτική Αρχή να χρηματοδοτήσει την επίλυση των προβλημάτων από «ίδιους πόρους», δηλαδή να καλυφθεί το κόστος από τους δημότες. Ωστόσο, υπό την πίεση της αντιπροσωπείας, ζήτησε επεξεργασμένες προτάσεις ώστε να τις υποβάλει στον υπουργό.

Η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής δήλωσε την πλήρη υποστήριξή της στην πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, που έχει λάβει ευρεία στήριξη από μαζικούς φορείς της πόλης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών υπέρ των αιτημάτων της Ένωσης, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το προσεχές διάστημα με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη βελτίωση της σχολικής στέγης στην Καισαριανή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Πανελλήνιες 2026: Αποκωδικοποιώντας τη διαδικασία της προφορικής εξέτασης
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Υπουργείο Παιδείας
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις αναθέσεις μαθημάτων 2026-2027 - Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν το μάθημα "Ηθική"
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"