Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Σε φάση υλοποίησης οι βασικές αλλαγές στην εκπαίδευση

Στην εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Παιδείας αναφέρεται η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι πολιτικές επιλογές που θεσμοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια περνούν πλέον από το στάδιο του σχεδιασμού στην πράξη.

Κεντρικό στοιχείο των παρεμβάσεων αποτελεί το σύστημα του πολλαπλού βιβλίου, το οποίο καταργεί το μονοπώλιο του ενός εγχειριδίου ανά μάθημα. Μέσα από αυτή την αλλαγή, τα σχολεία αποκτούν τη δυνατότητα επιλογής εκπαιδευτικού υλικού, προσαρμόζοντας τη διδασκαλία στις ανάγκες των μαθητών και ενισχύοντας την παιδαγωγική ευελιξία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναθεώρηση και αναβάθμιση 166 προγραμμάτων σπουδών, μια διαδικασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από περίπου είκοσι χρόνια. Στόχος των αλλαγών είναι η επικαιροποίηση της γνώσης, η ενσωμάτωση σύγχρονων δεξιοτήτων και η καλύτερη σύνδεση του σχολείου με τις απαιτήσεις της εποχής.

Στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η υπουργός αναφέρεται στη ρύθμιση για τη διαγραφή των λεγόμενων “αιώνιων φοιτητών”, μέτρο που, σύμφωνα με την κυβερνητική θέση, αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ΑΕΙ και στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ακαδημαϊκών πόρων.

Σημαντικό ρόλο στο νέο εκπαιδευτικό τοπίο διαδραματίζουν και οι συμπράξεις ελληνικών πανεπιστημίων με διεθνή ακαδημαϊκά ιδρύματα. Μέσω του προγράμματος Pharos, περίπου 30 κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών συμμετέχουν σε συνεργασίες με ελληνικά ΑΕΙ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σύμπραξη του ΕΚΠΑ με το Yale University.

Κλείνοντας, η Νίκη Κεραμέως απευθύνει δημόσια συγχαρητήρια στους αρμόδιους υπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Κυριάκο Πιερρακάκη, υπογραμμίζοντας ότι η συντονισμένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συμβάλλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος προς όφελος τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Η ανάρτηση Κεραμέως:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-help-kataggelia.jpg
Μυστήριο στη Βόνιτσα: Εξαφανίστηκε μητέρα 3 ανήλικων παιδιών – Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για βία
Βόνιτσα: Μυστήριο με την εξαφάνιση μητέρας 3 ανήλικων παιδιών – Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία
Μυστήριο στη Βόνιτσα: Εξαφανίστηκε μητέρα 3 ανήλικων παιδιών – Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για βία
Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
«Κεραυνοί» από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»
Ηχηρή παρέμβαση από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»
«Κεραυνοί» από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»