Θύελλα αντιδράσεων στο Γυμνάσιο Λεχαινών: Ξαφνική συγχώνευση τμημάτων
Ξεσηκωμός σε γονείς και μαθητές στα Λεχαινά: Η αιφνίδια συγχώνευση τμημάτων πυροδοτεί καταγγελίες και πιέσεις για ανάκληση

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές διαμαρτύρονται για την ξαφνική απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τη συγχώνευση 4 τμημάτων της Α’  τάξης του Γυμνασίου Λεχαινών, στην Ηλεία.

Τα 4 τμήματα θα συγχωνευτούν σε 3.

Γονείς μαθητών υποστηρίζουν στο alfavita.gr ότι «η απόφαση του κ. Δελέγκου, βασίζεται χωρίς καμιά νομική τεκμηρίωση στις μέχρι τώρα απουσίες κάποιων μαθητών. Πρόκειται δηλαδή για σιωπηρή διαγραφή αυτών κάτι που αντιτίθεται στον νόμο».

Οι γονείς ζητούν ανάκληση της απόφασης.

Γονέας μαθητή ανέφερε στο alfavita.gr πως σε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης με το γραφείο της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, την περασμένη Παρασκευή 14/11/2025, δόθηκε η υπόσχεση ότι η απόφαση θα ανακληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ενέκρινε τη συγχώνευση τμημάτων σε ακόμη τρία γυμνάσια του νομού — Λεχαινών, Γαστούνης και το 4ο Πύργου — προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους γονείς.

Σύμφωνα με τους γονείς, οι νέες συνθήκες θα οδηγήσουν σε υπερφορτωμένες αίθουσες με έως και 30 μαθητές, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, αλλοιώνει την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Εκφράζουν σοβαρή ανησυχία τόσο για το κλίμα που θα διαμορφωθεί μέσα στις τάξεις όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαστεί η ψυχολογία των παιδιών και η αξιολόγηση των επιδόσεών τους στο πρώτο τετράμηνο.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Ηλείας καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα διευθυντές σχολείων του νομού δέχονται πιέσεις να ελέγξουν τις απουσίες των μαθητών και να προχωρήσουν σε διαγραφές όσων από αυτούς δεν φοιτούν.

Η απόφαση του 15μελούς του σχολείου

«Σήμερα 18/11/2025 μετά από συνέλευση του 15μελούς μας με κοινή απόφαση όλων των μελών, δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφασή της Περιφερειακής Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τη μείωση των τμημάτων της Α’ τάξης του Γυμνασίου Λεχαινών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η ΠΕΔΙΠΔΕ σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: Η Σοφία Ζαχαράκη ικανοποιεί το αίτημα για νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό
Η ευχαριστήρια επιστολή των Διευθυντών Εκπαίδευσης προς την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: Η Σοφία Ζαχαράκη ικανοποιεί το αίτημα για νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό
Υποψήφιοι στις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο «εκλογές» με ψηφοδέλτια έκπληξη – Ποια ονόματα κλειδώνουν
Πυρετός προετοιμασίας στο ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης – Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη παίρνουν το «πράσινο φως»
ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο «εκλογές» με ψηφοδέλτια έκπληξη – Ποια ονόματα κλειδώνουν
Ζάππειο Μέγαρο
Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος της Αθήνας;
Ο Αυγουστιάτικος νυχτερινός ουρανός, κατάστικτος από αστέρια στον καθαρότατο Αττικό ουρανό, προσφέρει αφορμές για στοχασμούς και για ονειροπολήσεις
Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος της Αθήνας;
Ιατρική σχολή Αθηνών
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς
ΙΣΑ, φοιτητές ιατρικής και νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεση απόσυρση της ρύθμισης που «κόβει» τις σπουδές για στράτευση
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς